Rotterdam,
27
mei
2019
|
10:09
Europe/Amsterdam

Social Work ziet de kracht van de Feyenoord Hub

Eerstejaarsstudenten Social Work van Inholland Rotterdam keken vorige week  hoe de Feyenoord Hub op het Afrikaanderplein in de wijk werkt. Het werkveldbezoek hangt aan de afgelopen themaweek in april, georganiseerd door de ActieAcademie.

Leestijd: +- 1 minuut

Kennispartners
“Je denkt aan het trappen van een balletje en aan de wedstrijden die we allemaal kijken. Ik had niet verwacht dat voetbal op maatschappelijk vlak zó veel invloed kon hebben”, vertelt Nadine Cassi. Samen met medestudenten komt ze een kijkje in de keuken nemen van het Feyenoord clubhuis. Al jaren zet Feyenoord zich in voor de stad, haar inwoners en supporters. Met een focus op Rotterdam-Zuid en jongeren brengt de Feyenoord Hub de club nog dichter bij de bewoners en samenwerkende organisaties. Dat gebeurt vanuit Feyenoords maatschappelijke afdeling, ondersteund door de Feyenoord Foundation. Inholland is één van die organisaties en vindt het belangrijk dat studenten nadenken over actuele thema’s die zich in de stad afspelen. Er lopen dan ook al studenten van de opleiding Social Work stage bij de Hub. Met alle andere betrokkenen en studenten vanuit zowel het mbo als hbo, leren ze van elkaar door samen te werken aan de diverse thema’s in de wijk.

Ontmoetingsplek
“Deze eerste Feyenoord Hub is op het Afrikaanderplein, de plaats waar Feyenoord ooit haar eerste wedstrijden speelde”, vertelt leidinggevende Marco van Rijn. Het clubhuis is een ontmoetingsplek waar bewoners, de gemeente Rotterdam, het onderwijs en de vrijwilligers bijeen kunnen komen om na te denken over het onderling versterken van de verbinding. “We organiseren dagelijks activiteiten op het gebied van sport, onderwijs en werkgelegenheid om bewoners en de buurt dichter bij elkaar te brengen. Voetbal is voor ons een middel. We leggen contact met kinderen, gebruiken sport voor gedragsverandering en hebben eigenlijk een signaleringsfunctie. Als er problemen zijn lossen we die daarmee goed op. Dat is de kracht van Feyenoord”. Naar verwachting komen er in de komende jaren een paar clubhuizen bij in wijken op Rotterdam-Zuid. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.