Alkmaar,
14
maart
2019
|
09:04
Europe/Amsterdam

Speeddaten met hoog rendement tijdens Connect2Business

Tijdens het jaarlijkse stage-evenement Connect2Business, 12 maart bij Inholland Alkmaar, maakten 200 Alkmaarse studenten Business Studies, Accountancy en Finance & Control kennis met in totaal 50 bedrijven, op zoek naar de ideale stageplaats. In een ochtend- en een middagsessie speeddaten kwamen de bedrijven in contact met onze studenten. Create, Sprakling People, Halito! en andere bedrijven uit de regio maakten gebruik van deze kans. Ook aanwezig waren De Hooge Waerder, gemeente Alkmaar en Heerhugowaard, Rabobank recruitment Noord-Holland, GP Groot bv, Tata Steel en BDO accountants. Alle bedrijven grepen de kans op goede stagiairs met beide handen aan.

50 bedrijven
“Het stage-event Connect2Business heeft een hoog rendement opgeleverd voor zowel student als voor de bedrijven.”, vertelt Stephanie over de Linden, organisator van het evenement en docent. Stephanie heeft de organisatie samen met mededocent Eva Pennings opgezet. Eva voegt toe: “Wie had kunnen bedenken dat er zoveel bedrijven zouden zijn die tot een goede match kwamen met onze studenten”. 

Vloggen
Studenten Business Studies Bente Schaaf en Fien de Kort hebben op 12 maart Connect2Business via vlogs in beeld gebracht. Op Instagram en Facebook van Inholland Alkmaar zijn diverse video’s terug te zien. Bente en Fien brachten de opzet van het stage-event in beeld, met wie kon je bijvoorbeeld speeddaten, hoe ziet een gastcollege van Martijn Apeldoorn van Create er uit en wat was er voor lekkers te halen bij Looping Good?

Sparkling People
Jeroen Tenhaeff van Sparkling People is enthousiast over zijn deelname als bedrijf aan Connect2Business. “Ik kom hier heel makkelijk in contact met de juiste studenten. Ik heb binnen mijn bedrijf drie stageplaatsen beschikbaar. Ongeveer tien jaar geleden studeerde ik ook bij Hogeschool Inholland Alkmaar bij de opleiding Bedrijfskunde MER. Met veel plezier ben ik hier weer terug, maar dan in de rol van stageverstrekker. Ik kom in een halve dag met 32 geschikte studenten in contact, mensen waarvan ik voor dit event de cv nog niet kende. In een stage ga je bij mijn bedrijf medestudenten aan banen helpen. Binnen Sparkling People ondersteunen we in bijbanen en startersfuncties. Je bemiddelt leuke mensen in functies waarin ze persoonlijkheid en goede communicatieskills goed kunnen gebruiken. De ochtend heb ik vele studenten gesproken in de 15 minuten durende speeddates. Met de studenten met wie er direct een leuke klik was heb ik nog even getafeltennist! Leuk om zo nog even contact te maken en ik voelde me weer even die student van tien jaar geleden.”

Foodtrucks & Internationaal
Dit jaar was het event uitgebreid met foodtrucks waaronder Wrap ‘n’ Rolling, Mr. Fresco en Looping Good waar je heerlijk 'smash ’n roll ice-cream' kon halen tijdens lunchtijd. Tevens was er een internationale hoek ingericht waar studenten in gesprek konden gaan met bedrijven die buitenlandse stages aanbieden.

Aftermovie
Van het stage-event werden maar liefst twee aftermovies gemaakt, waarin bedrijven en studenten geïnterviewd zijn over de meerwaarde, beleving en ervaringen van deze dag. De film is gemaakt door Baniti en komt binnenkort uit, we houden je op de hoogte.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.