Dordrecht,
13
maart
2017
|
09:29
Europe/Amsterdam

Spelend leren en ontdekken: lezing en boekpresentatie

Boekpresentatie 'Spelend leren en ontdekken'

Een boeiende en inspirerende avondbijeenkomst bij Inholland Dordrecht op dinsdag 21 maart. Docent Anouk van Nunen presenteert dan een boek waaraan ze bijdroeg: ‘Spelend leren en ontdekken’. Een terugkregend thema van het boek én de avond zijn de 21e-eeuwse vaardigheden – elf vaardigheden die leerlingen in hun latere leven nodig hebben.

Jeroen Lutters, lector bij Hogeschool Windesheim (Didactiek en Inhoud van de Kunstvakken), neemt de bezoekers mee in zijn deskundigheid over deze vaardigheden en de rol van kunstvakken hierin. Lutters gaf in zijn onderzoek D21 (Didactiek 21e eeuw) aan dat onderwijsinnovatie op weg naar de 21e eeuw ervan uit dient te gaan dat creativiteit de verbindende factor is bij de vaardigheden, cultuureducatie en primair onderwijs. Samen met een groot aantal basisscholen deed hij onderzoek naar hoe en waar dat vorm kan krijgen in kunst- en cultuuronderwijs. In zijn lezing zal hij een deel van de opbrengsten van het onderzoek delen.

Anouk van Nunen (dans- en dramadocente bij Inholland) verzorgt een presentatie op basis van het boek 'Spelend leren en ontdekken', waarvan zij medeauteur is. In het eerste deel van dit handboek drama voor de pabo en het basisonderwijs wordt een theoretische basis gelegd. Het tweede deel slaat een brug naar de lespraktijk, met behulp van direct toepasbare handreikingen voor bijvoorbeeld het werken aan de creatieve ontwikkeling van de leerlingen. Ook hier speelt het onderwerp 21e-eeuwse vaardigheden een rol, naast culturele competenties en het samenwerken met andere leergebieden.

Op basis van dit boek zal Anouk bezoekers op deze avond inspireren om dramalessen in het primair onderwijs te verzorgen. Bezoekers kunnen het boek tegen gereduceerd tarief aanschaffen. De toegang is gratis. Aanmelden kan via pabo.dordrecht@inholland.nl. Wees er snel bij!

Locatie is Inholland Dordrecht, Achterom 103, Dordrecht. Inloop is om 19.00 uur, het programma begint om 19.15 uur. Om 21.30 uur wordt de avond met een drankje afgesloten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.