Rotterdam,
29
mei
2019
|
08:15
Europe/Amsterdam

Sta sterk met een netwerk

Netwerkevent Plint010 voor en door studenten

Tips en trucs om je eigen toekomst te creëren, het licht te ontdekken en je dromen waar te maken. Daar ging het woensdag 15 mei om tijdens het netwerkevent in het bescheiden hoofdkantoor van Plint010. Een evenement met diverse sprekers door studenten en voor studenten van Inholland Rotterdam.

Vaak hebben studenten in hun hoofd al enigszins het perfecte toekomstbeeld voor henzelf gevormd, of hebben ze nog geen idee welke richting op te gaan. En het is dan voornamelijk het ‘hoe?’ waar veel studenten tegenaan lopen. En is de weg eenmaal bepaald, dan zijn er weer nieuwe uitdagingen. Om nog maar eens te benadrukken dat het geen geheim is dat de wereld om ons heen continu verandert.

Hoe blink je uit in wat je wil doen?
“Je eigen leven uitstippelen is niet makkelijk, maar wel leuk”, benadrukt innovator Irina Brouwer tijdens het event. “Stel je zelf de vragen: hoe creëer je een weg voor jezelf en hoe zorg je ervoor dat je uitblinkt in wat je wil doen?” Deze vragen zorgen vaak voor veel stress onder jongeren. Velen raken zelfs zo in de knoop met hun toekomstbeeld dat ze te kampen krijgen met een burnout of depressie.

Het is daarom dat Irina het werkprogramma Quarterlife heeft ontwikkeld. Vanuit ByDesign organiseert zij ook Millennial Breakfasts om jongeren te inspireren en ze ‘door te laten groeien’ middels een 5-stappenstrategie en netwerken. Dit alles om tot die toekomst te komen waar studenten zo van dromen.

Millennials helpen naar een goede toekomst
Gastspreker Mourad Ouari van Start Up Your Life was zelf als Inholland-student onzeker over zijn toekomst. Uiteindelijk nam hij het heft in eigen handen en is hij doorgegroeid tot sociaal ondernemer en jongerencoach. Door millennials te helpen om een netwerk en te begeleiden tijdens en na hun stage, wil hij een goede toekomst voor jonge en gedreven studenten verzekeren.

Netwerken is volgens Mourad één ding, maar een netwerk onderhouden is volgens hem nog belangrijker. Zo adviseert hij studenten om voldoende praktijkervaring op te bouwen door stages te volgen en naar netwerkevents te gaan, welke richting je uiteindelijk ook kiest. “Als jongere kan je nog je eigen problemen oplossen, maar je moet wel constant betrokken zijn”.

Niets is onmogelijk
Wat Irina en Mourad vooral duidelijk willen maken, is dat de toekomst waar je als jonge student zo van droomt niet zo onmogelijk is als het lijkt. Met de juiste begeleiding zet je al de eerste stap om te bereiken wat je wilt, maar het belangrijkste is om altijd plezier en betekenis te vinden in wat je doet zegt Irina: "This is your best life. Design it."

Plint010 is dé plek binnen Inholland Rotterdam waar studenten en ondernemers elkaar kunnen treffen en samenwerken. In deze omgeving kom je in aanraking met studenten van verschillende disciplines en kun je door middel van events en workshops jouw professionele skills verbeteren. Interesse? Kijk op www.plint010.nl, kom een dagje werken in ruimte 0.628 en ervaar het zelf!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.