Haarlem,
21
november
2016
|
09:21
Europe/Amsterdam

Start Up Campus Haarlem feestelijk geopend

Vorige week was de feestelijke opening van de Start Up Campus Haarlem. Projectleider Jeroen Spoelstra,   Frank 't Hart, manager Domein Business, Finance & Law en vestigingsdirecteur Heleen Jumelet opende de nieuwe ontmoetingsplaats waar studenten leren ondernemen in de praktijk. Daarnaast waren er inspirerende presentaties van Haarlemse ondernemers zoals Teun van Henten en Shemara Pijpers van de Haarlemse startup Ridiculously Good Chocolate en  Pieter Spinder, oprichter van de Knowmads Alternative Business School.

Tijdens de opening werden ook de eerste studentondernemers bekend gemaakt die zich zullen gaan vestigen op de Start Up Campus Haarlem. Studenten Jelle Swaan (International Business and Management Studies), werkzaam bij Otly en Timo Bijnsdorp (Business Studies) oprichter van legholen.com vestigen zich op de Start Up Campus. Er werden inspirerende presentaties gegeven over inventieve vormen van ondernemerschap en de noodzaak van samenwerkingsverbanden tussen verschillende disciplines. “Ondernemen is vooral gewoon doen”, aldus Pieter Spinder van Knowmads.

De Start Up Campus organiseert de komende maanden workshops, cursussen, gastcolleges en bedrijfsbezoeken die bijdragen aan de kennis en vaardigheden die studenten nodig hebben om te ondernemen. Op 8 december start de eerste workshop 'Ondernemerschap in 2 uur' op de Start Up Campus van 16:00 tot 19:00 in G0-55. Tijdens deze bijeenkomst kunnen studenten ervaren hoe het is om in korte tijd een business-idee uit te werken en te testen op haalbaarheid.

Hou de Facebook-pagina van de Start Up Campus in de gaten voor de aankomende evementen en activiteiten. Meer informatie vind je ook op de website van Inholland.

Studenten die graag willen ondernemen kunnen zich aanmelden bij bij projectleider Jeroen Spoelstra via startupcampus@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.