Haarlem,
05
november
2020
|
11:05
Europe/Amsterdam

Stoelyoga wegens succes verlengd tot de kerst

Stoelyoga docent Saskia

Enthousiast hebben collega’s de afgelopen periode meegedaan aan stoelyoga. Gezien het enthousiasme is besloten een vervolg te geven aan deze pilot. Aanmelden is niet nodig. Check de evenementenkalender op Iris voor de sessies, zet ze in je agenda en schuif aan!

Wat is stoelyoga?
Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga en kenmerkt zich door de eenvoud en het tempo. De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en worden in dagelijkse kleding op en rond de stoel uitgevoerd. Een les kan bestaan uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, concentratietechnieken en meditatie. De voordelen van stoelyoga zijn onder andere het verbeteren van de concentratie, het immuunsysteem en de productiviteit en het verminderen van stress, rug- en nekklachten.

Docent
De lessen worden gegeven door Saskia Broersma Jenezon, een nuchtere Noord-Hollandse met meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Saskia werkt als gecertificeerd yogadocent voor bedrijven en yogastudio’s, daarnaast organiseert ze regelmatig workshops en geeft ze (online) yogalessen. Haar motto is: ervaar minder stress en meer succes.

 

Stoelyoga maakt van je stoel je mat, voor dat extra stille momentje in je drukke werkdag, voor dat beetje extra beweging tussendoor, die desktopwerkers juist extra hard nodig hebben.
 
Ervaring van collega Johanna Krijnsen 

Verschillende momenten om online mee te doen
De stoelyoga lessen van 25 minuten worden op drie momenten in de week aangeboden.

Vanaf maandag 26 oktober tot en met donderdag 17 december 2020

  • Maandag 13.00 uur
  • Dinsdag 16.30 uur
  • Donderdag 08.30 uur

Wil je ook meedoen? Dat kan!
Van tevoren aanmelden is niet nodig, maak via de evenementenkalender op Iris op het genoemde tijdstip gebruik van de link in het event stoelyoga. En zet het (wekelijks) in je agenda. Zo mis je geen les en je mag zo vaak meedoen als je wilt!

Stoelyoga is echt onwijs fijn. Vooral omdat ik nu hele dagen achter de pc zit en vergeet daarin regelmatig te bewegen. Het yogamomentje doet mijn lijf heel veel goed en geeft een stukje ontspanning. Daarna kan ik de dag weer aan. Daarnaast leveren deze momenten mij inspiratie op om tijdens en tussen meetings & lessen door zelf wat te bewegen. Ik gebruik de bewegingen en ideeën uit de yogasessies daarnaast om als energizer in te zetten binnen mijn meetings met collega's.
Ervaring van collega Estella Griffioen