Haarlem,
23
juni
2020
|
14:58
Europe/Amsterdam

Studenten actief betrekken bij hun leerproces? Volg de online masterclass Blended Learning Wave!

studentleerweg

Wil je meer weten over online en blendend activerend onderwijs? Zet dan maandag 29 juni, 10.00-11.00 uur in je agenda. Want dan nemen Hans Rader en Jeroen Bottema je mee in hoe jij studenten actief betrekt bij hun eigen leerproces.

Met de volgende link doe je maandag 10.00 uur meteen mee aan de masterclass: online masterclass Blended Learning Wave

Wat gaan we doen en waarom?
Onze opleidingen staan voor de uitdaging van online en blended activerend onderwijs. Belangrijke vragen zijn dus: welke leeractiviteiten kan ik bij studenten in gang zetten om een bepaald leerdoel te bereiken? Hoe zorg ik ervoor dat studenten actief betrokken raken bij hun eigen leerproces? Welke tools ondersteunen dit leerproces?
 

Keuzes die je kunt maken
Aan de hand van een aantal script-voorbeelden bespreken we keuzes die je kunt maken in het ontwerpen en uitvoeren van online- en blended onderwijs. Een van de voorbeelden is de opzet van de online onderzoekswerkplaats van de master Leren & Innoveren. Deze richt zich op actieve begripsontwikkeling binnen een ‘community of learners’. We zoomen in op het script zelf, de achtergrond van de keuzes die hierin zijn gemaakt en kijken naar de vertaling van het script in de digitale omgeving. 

Voorbereiden mag (maar het hoeft niet)
De masterclass is van 10.00 uur tot 11.00 uur. Je kunt zonder voorbereiding meedoen. Wil je je wél alvast inlezen? Bekijk dan de kennisclips over het ontwerpen van blended- en online leren. Zo kun je zelf een 'wave' ontwerpen die we tijdens de masterclass kunnen bespreken.