Den Haag,
28
oktober
2020
|
08:16
Europe/Amsterdam

Studenten Business Studies maken online kennis met de financiële sector

Picture1

Om kennis te maken met ABN Amro Meespierson, Hypotheek24 en andere bedrijven, en zich voor te bereiden op een stage, deden studenten Business Studies begin deze maand mee aan de jaarlijkse stagecarrousel, online dit keer in verband met de coronamaatregelen. De studenten van de afstudeerrichting Banking and Insurance en bedrijven maakten kort kennis met elkaar, met een informele borrel als afsluiting, ook online dit keer.

De organisatie van de carroussel was een extra uitdaging door het thuiswerken en -studeren. Tijdens 6 rondes van 20 minuten maakten de studenten kennis met diverse bedrijven, waaronder genoemde bedrijven en Inventiv, Van Lanschot, DGN groep, Insinger Gilissen, Secuoyah, Vadasu en Leissner & van der Molen.

Docent en organisator Rob van Wordragen: “Het was een hele klus. Je wilt dat alles klopt en dat de techniek meewerkt. Ik heb daarom een dag van tevoren alles getest met onze gasten. Het wordt elk jaar weer enorm gewaardeerd door bedrijven en studenten. Ook dit jaar is het weer gelukt studenten een beeld te geven van de vele mogelijkheden in de wereld van de financiële dienstverlening. Ik heb tijdens mijn loopbaan bij Inholland veel waardevolle en leuke contacten opgebouwd. Dat resulteert elk jaar weer in een aantal mooie stage- en afstudeerplekken.”

Om de studenten verder kennis te laten maken met de ontwikkelingen binnen de financiële dienstverlening krijgen de derde- en vierdejaarsstudenten elke week een gastcollege aangeboden. Deze week gaf Tames Rietdijk, directeur bij Business Forensics, een gastcollege over het signaleren en bestrijden van financiële fraude voorafgaand aan de stagecarrousel. Docent Marja Hofman: “Je merkt dat onze studenten veel opsteken van de diverse gastcolleges. Ik zag en hoorde dat terug tijdens de carrousel. De studenten stelden goede vragen.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.