Alkmaar,
28
mei
2019
|
15:05
Europe/Amsterdam

Studenten Elektrotechniek winnen Sioux Mechatronica Trophy

Het studententeam Batt Boys van de Alkmaarse Inholland-opleiding Elektrotechniek heeft vorige week het Sioux Tech Festival gewonnen. In totaal deden twaalf studententeams uit verschillende Europese landen mee aan de tiende editie van de wedstrijd, waarbij ze een jaar lang werkten aan een autonome robot die zelf lege batterijen kan verwisselen.

Met innovatie, precisie en vernuftig robotontwerp de Sioux Mechantronics Trophy winnen. “Slow and easy wins the race!” Team Batt Boys kon zijn geluk niet op tijdens de Dutch Technology Week. Studenten Hidde Laan, Jeroen van de Schraaf en Emile van Schijndel ontwierpen een robot die zelf lege batterijen kan verwisselen. Een teamlid noemt de winst “ongelofelijk”. “Dat we in zo’n innovatieve setting mogen concurreren met andere slimme studenten, is natuurlijk heel gaaf.”

Duitse, Belgische en Nederlandse studenten
De studenten gingen de strijd aan met twaalf verschillende teams van hogescholen en universiteiten uit Nederland, Duitsland en België. Het vond plaats in Eindhoven op het Ketelhuisplein.

Simpel robotontwerp
De Alkmaarse studenten haalden de prijs binnen door de afgelopen twee studieperioden in teamverband een robot te ontwerpen, te realiseren en te testen. Dit team is goed in mechanica, elektronica en software en deze combinatie zorgde voor een goed functionerend team. De uiteindelijke robot heeft gewonnen door de eenvoud van het ontwerp van de robot, de robuuste opbouw en de subtiele vernuftige programmering van het geheel. Het levert de studenten de Sioux Mechatronica Trophy op en erkenning van hun vaardigheden in mechatronica vergeleken met het niveau van de andere hogescholen en universiteiten. De eerste prijs bestaat uit een koperen bel met de eervolle vermelding ‘Sioux Technologies Mechatronics Trophy WINNER 2019’.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Ineke Sie
03
June
2019
Wat een mooie prestatie! Gefeliciteerd!