Amsterdam,
28
juni
2018
|
11:22
Europe/Amsterdam

Studenten gaan ervaring opdoen bij SAIL 2020

Stichting SAIL Amsterdam ondertekende deze week een samenwerkingsovereenkomst met Hogeschool Inholland. Studenten gaan onder de paraplu van de SAIL Academy de komende twee jaar een belangrijke rol spelen bij de organisatie – in de volle breedte – van SAIL Amsterdam 2020. Dit belooft voor de studenten een onvergetelijke periode te worden waarin ze veel onderzoeks- en praktijkervaring opdoen bij dit grootschalige vijfjaarlijkse evenement.

Mitra van Raalten, directeur Stichting SAIL Amsterdam
Wij kunnen leren van studenten. Ze zijn van een andere generatie en brengen een hele nieuwe visie mee. Dat geeft het evenement nieuw elan. Met studenten aan boord bepaal je samen de koers en kom je tot waanzinnige resultaten!
Mitra van Raalten, directeur Stichting SAIL Amsterdam

Ondertekening
Na de succesvolle samenwerking in de aanloop naar en tijdens SAIL Amsterdam 2015, lag het in de lijn der verwachtingen dat beide partijen elkaar ook bij de aankomende editie van SAIL zouden weten te vinden. Met de overeenkomst die dinsdag werd getekend door Jet de Ranitz, collegevoorzitter Hogeschool Inholland, en Mitra van Raalten, directeur Stichting SAIL Amsterdam, wordt het hernieuwde partnership beklonken.

Succesverhalen
SAIL wil jongeren meer betrekken bij het evenement SAIL Amsterdam. Voor Inholland staat voorop dat studenten zich kunnen ontplooien en tijdens hun studie échte opdrachten voor organisaties uitvoeren. Bij SAIL Amsterdam 2015 presenteerden Inholland-studenten innovatieve producten als een duikboot, een bioscooter, een racewagen met 3D-geprinte motoronderdelen - allemaal gemaakt van composiet - en een bamboefiets. Bij SAIL Amsterdam 2020 krijgen ze wederom de kans om hun talenten te etaleren. Hogeschool Inholland en de SAIL Academy begeleiden ze daarbij. De SAIL Academy fungeert tevens als schakel tussen SAIL en Inholland als onderwijspartner. Succesverhalen van studenten worden maandelijks gedeeld via o.a. Facebook Amsterdam/Diemen en de SAIL website.

René Blom, initiator van SAIL Academy.
Studenten hebben nieuwe ideeën voor verfrissende concepten. Zoals een excursieprogramma waarbij ze  Colombiaanse bemanningsleden kennis laten maken met de stad door haring met ze te gaan eten op de Albert Cuypmarkt of ze te laten genieten van een Surinaams buffet in het Vondelpark. Dat is écht! 
René Blom, initiator van SAIL Academy.
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.