Amsterdam,
02
september
2021
|
09:51
Europe/Amsterdam

Studenten lerarenopleidingen leveren laatste opdrachten in

Op dinsdag 31 augustus hebben studenten van onze tweedegraads lerarenopleidingen hun laatste opdrachten kunnen inleveren. Zoals in 2017 is aangekondigd komt daarmee een einde aan deze opleidingen bij onze hogeschool. 

In mei 2017 is besloten te stoppen met de lerarenopleidingen. Er werd gekozen voor één aanbieder in de regio, de Hogeschool van Amsterdam (HvA) om de kwaliteit en de continuïteit van lerarenopleidingen in de regio te garanderen. Daarmee hebben we goede afspraken gemaakt voor onze studenten. Als zij dat wilden, konden ze overstappen naar de HvA om daar hun opleiding te vervolgen. Een overstap naar een andere hogeschool was ook mogelijk. 

Extra begeleiding voor studenten 
We hebben de studenten in 2017 meteen op de hoogte gebracht dat hun opleiding ging stoppen. Sindsdien hebben we veel contact met hen gehad om ze te informeren en extra te begeleiden naar hun diploma. Ze hadden allemaal minimaal vier jaar tijd (nominale studieduur) plus één jaar extra om vóór 31 augustus 2021 hun vierjarige opleiding bij ons af te studeren. Veel studenten is het gelukt de eindstreep te halen en met diploma op zak aan de slag te gaan in het onderwijs. Degenen die nog niet zijn afgestudeerd, kunnen dat alsnog doen bij de HvA.  

Landelijke examen Engels 
Gisteren hebben enkele studenten van onze lerarenopleiding Engels hun verhaal gedaan bij het Algemeen Dagblad. Ze hebben het vereiste landelijke CPE-examen (Certificate of Proficiency in English) niet behaald en kunnen daardoor helaas niet bij ons afstuderen. Het gaat om een toets die extern wordt afgenomen door de British Council. De studenten hebben de afgelopen jaren meerdere mogelijkheden gehad deze toets te behalen. Het is jammer dat het hen niet is gelukt, maar we kunnen uiteraard geen concessies doen aan de eindkwalificatie van de opleiding. De opleiding bekijkt met de studenten hoe en waar ze hun opleiding kunnen afronden. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.