Haarlem,
22
mei
2020
|
12:19
Europe/Amsterdam

Studenten met een ondersteuningsvraag online begeleiden? Volg het webinar van 26 mei

seminar studenten ondersteuningsvraag

Hoe ervaren studenten met een functiebeperking of ondersteuningsvraag het online onderwijs en de online examens? Dit komt aan bod op het webinar van ECIO op 26 mei. Inholland-collega Eric Wiersma en een Inholland-student zijn sprekers. Schrijf je kosteloos in en leer meer over hoe je deze studenten het beste ondersteunt.

Voor studenten met een ondersteuningsvraag of functiebeperking kunnen online onderwijs en examens een extra uitdaging zijn. Zo blijkt bijvoorbeeld uit de Nationale Studentenenquête, dat deze studenten kennis missen bij docenten en ondersteuners over studeren met een functiebeperking. Onderwijsprofessionals geven zelf ook aan dat zij hier graag extra kennis over opdoen.

Eric Wiersma, docent bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO rechten, Domein Business, Finance & Law en onderzoeker bij de onderzoekslijn Dynamiek van de Stad: “Ik vind het belangrijk om te weten welke behoeften er leven bij onze studenten, en dan vooral bij studenten die vanwege persoonlijke omstandigheden extra aandacht nodig hebben. Want persoonlijk en dichtbij betekent ook: oog hebben voor de kracht en kwetsbaarheid van iemand anders. Natuurlijk heb ik rond dit belangrijke onderwerp niet de wijsheid in pacht, maar graag deel ik mijn ervaringen in dit webinar."

Praktijkervaringen delen
In dit webinar delen we praktijkvoorbeelden en kun je je ervaringen uitwisselen met andere docenten en ondersteuners. Ook spreekt een student over hoe het is om met een functiebeperking te studeren en wat vanuit het onderwijs kan helpen.

Gratis online inschrijven
Het webinar is op dinsdag 26 mei van 10.30 uur tot 11.30 uur. Hier vind je het programma en meer informatie. Ook kun je je daar eenvoudig aanmelden.