Den Haag,
14
juni
2017
|
13:30
Europe/Amsterdam

Studenten over 'werken in 2030'

Van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij, van specialisten naar generalisten en groeiende digitalisering die ten koste gaat van administratieve beroepen: de komende jaren vindt een transitie plaats in heel wat beroepen.

Onlangs presenteerde lector Petra Biemans (HRM en Persoonlijk Ondernemerschap) het boekje ‘Werk verandert. 21st century skills in de praktijk’. Het boekje, gemaakt in samenwerking met de Haagse Hogeschool, bevat resultaten van praktijkgericht onderzoek naar veranderingen op de werkplek. Het gaat in op concrete veranderingen binnen enkele beroepen zoals verpleegkundige en boekhouder, en geeft advies voor de beste aansluiting op het onderwijs van de toekomst.

Wat denken studenten zelf dat er verandert in hun werk? Léon en Joshua, studenten Media en Entertainment Management, gingen op onderzoek uit en vroegen hen: ‘Hoe denk jij dat je werk er uitziet in 2030?’

Een greep uit de reacties:

“We gaan van een verzorgingsstaat naar een participatiemaatschappij.”

“Specialisten die tientallen jaren hetzelfde werk uitvoeren, verdwijnen. Werknemers werken steeds korter op één plek en worden generalisten.”

“Mensen kiezen voor gevoel bij een product. Kwaliteit in plaats van kwantiteit.”

“Het is belangrijk zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van de veranderingen in je werkveld, ook na je opleiding.”

“De opleiding moet meegaan met de tijd. Het kan echt niet meer dat al 30 jaar dezelfde les wordt gegeven uit hetzelfde oude boek. Achterhaalde lesmethodes en achterhaalde lesstof zorgen voor een cultuurshock bij afgestudeerden als ze na vier jaar studie in het werkveld terecht komen.”

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.