Den Haag,
16
mei
2023
|
10:47
Europe/Amsterdam

Studentenstad Den Haag verenigd op het Bevrijdingsfestival

Den Haag heeft studenten veel te bieden en dat was op vrijdag 5 mei zeker te merken in de HI The Hague Student Experience op het Haagse Bevrijdingsfestival. Onderwijsinstellingen lieten samen met studentenverenigingen zien dat Den Haag een bruisende studentenstad is. 

In de HI The Hague Student Experience stond ontmoeten centraal. Naast optredens van student dj's, waren er diverse spelactiviteiten voor bezoekers van de student area,  zoals een hindernisbaan, luchtkussen en een psychologielab. Je kon ook hennatatoeages laten zetten, genieten van optredens van cheerleaders en meedoen aan rugbyworkshops. 

Inholland-studenten van de opleiding Creative Business organiseerden een rad van fortuin. Met een draai aan het Inholland-wiel, bepaalde je welke activiteit je kon doen. Een eigen polaroid, trivia of een spelletje cornhole. Na afloop van elk spel, kregen de deelnemers een Inholland-attentie mee. 

Optreden ICB-student Florian  Wessiepe als dj WEZZ
Onze student Florian Wessiepe mocht, als winnaar van de Haagse dj-contest, om 19.00 uur draaien op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival. Voor een bomvol festivalterrein ging hij volledig uit zijn dak en nam iedereen mee in zijn enthousiasme. Stilstaan was geen optie!

Burgemeester en bestuurders over vrijheid
De bestuurders van de acht hoger onderwijsinstellingen en burgemeester Jan van Zanen waren ook van de partij om elkaar én de aanwezige studenten beter te leren kennen.  Van deze ontmoeting tussen de aanjagers van de groeiende studentenstad Den Haag, is een video gemaakt.