Amsterdam, Diemen,
09
november
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

Studentsucces Centrum Amsterdam Diemen deze week officieel geopend

‘Meet the buddy’s’: vandaag om 10.00 uur start de openingsweek van het Studentsucces Centrum (SSC) in Amsterdam en Diemen. Het is dé gelegenheid om kennis te maken met de studentbuddy’s van diverse opleidingen die vanaf nu klaarstaan om andere studenten te helpen. Het bomvolle programma laat zien over welke onderwerpen studenten gesprekken kunnen voeren met de buddy’s en welk soort activiteiten georganiseerd worden. Mindful boksen, een workshop feedback geven of samen online studeren, ‘Hoe word ik scriptiestress de baas?’, leren rappen, koffiepraat…. Het belooft een feestelijke week te worden voor alle studenten van Inholland Amsterdam en Diemen.

Het welzijn en studiesucces van onze studenten staan centraal. Daarom heeft Inholland op verschillende vestigingen, waaronder Amsterdam en Diemen, het Studentsucces Centrum in het leven geroepen. Een plek voor én door studenten met een breed aanbod aan activiteiten om hun talenten optimaal tot bloei te laten komen.

Studenten coachen studenten
Peercoaching komt centraal te staan: studenten coachen studenten als buddy, bijvoorbeeld bij het leren plannen, doelen stellen, omgaan met faalangst of de balans vinden tussen studie en werk. Maar het kan ook procesbegeleiding van scripties zijn of even sparren bij een complexe studieopdracht. Omdat ze niet altijd zélf het antwoord hebben, kunnen buddy’s studenten desgewenst in contact brengen met de juiste persoon om ze verder te helpen, want het SSC biedt ook een digitaal platform en een breed netwerk.

Regie nemen over eigen leerproces
Het ‘persoonlijk-en-dichtbij-gevoel’ stimuleer je als studenten elkaar helpen en ondersteunen in hun leerproces. Niet alleen de gecoachte student, maar ook de studentbuddy leert hier heel veel van. Daarnaast voelen studenten meer verbinding met de opleiding en met studenten waarmee ze normaalgesproken niet zo snel in contact zouden komen. Ook leren studenten om meer regie te nemen over hun eigen leerproces.

Sociale cohesie
Marije Molthoff is coördinator van het Studentsucces Centrum Amsterdam Diemen. “Ik zie het SSC als dé plek voor talentontwikkeling van studenten van alle opleidingen. De inzet van studentbuddy’s maakt het laagdrempelig en herkenbaar en draagt bij aan de sociale cohesie binnen de vestiging. Dat de hogeschool de ontwikkeling en het welzijn van studenten zo serieus neemt, vind ik heel waardevol.”

Behoefte aan een maatje
Naast peercoaching zijn er ook groepsactiviteiten. Uit onderzoek ter voorbereiding op de oprichting van het SSC is gebleken dat studenten behoefte hebben aan workshops en trainingen die hen verder helpen met hun studie-, taal- en digitale vaardigheden. Maar ook sociale activiteiten staan op het wensenlijstje. Marije: “Juist in deze coronatijd hebben studenten wel behoefte aan een maatje, of willen ze fysiek of online andere studenten ontmoeten, ook buiten hun eigen opleiding.”

Leergemeenschap: halen en brengen
Als je als student iets zoekt wat het SSC nog niet aanbiedt, dan mag je dat aangeven en staat het SSC er open voor om dat te ontwikkelen, zeker als er meer vraag naar is. En het staat je ook vrij om het zélf te ontwikkelen, ondersteund door het SSC. “Sterker nog, dat stimuleren we juist. En hetzelfde geldt voor docenten en andere collega’s: misschien wil je iets bijdragen waar studenten van andere opleidingen van zouden kunnen meeprofiteren. Het SSC kan zo uitgroeien tot een leergemeenschap waar je iets kunt halen én brengen.”

Digitaal platform
In Diemen bevindt het SSC zich in een ruimte naast de centrale hal en in Amsterdam in de foyer op de derde etage van het OZW-gebouw. Het SSC is doordeweeks dagelijks geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Ook online is het SSC bereikbaar, via ssc.amsterdamdiemen@inholland.nl en op het digitale platform waar studenten bijvoorbeeld samenvattingen kunnen uitwisselen, of hulp aan elkaar kunnen vragen en bieden. Dit platform is te vinden via Iris of Instagram.

Meer weten over het openingsprogramma deze week?
Op Instagram bij @inhadamdiemen zijn de laatste updates en extra programma-informatie te vinden. Ook staat er een evenementenkalender op het digitale portaal. Studenten kunnen zich aanmelden via de Sway die ze afgelopen week ontvangen hebben.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.