07
april
2022
|
08:02
Europe/Amsterdam

Succesvol Seminar Creativiteit in de zakelijke wereld

Seminar creativiteit

Wat hebben projectontwikkelaars of consultants met creativiteit van doen in hun dagelijkse werk? Enkele professionals uit het werkveld gaven op woensdag 23 maart een kijkje in de keuken tijdens gastcolleges en een workshop voor tweedejaarsstudenten van Hogeschool Inholland Business Studies

Wouter Loomans, senior projectontwikkelaar bij Local, Jeske Crobach-Gunterman, senior consultant bij Morgens, en Amber Schothorst, consultant bij McKinsey & Company inspireerden de studenten met hun verhalen. En lieten de Business Studies-studenten ervaren waar zij als externe partners van de opleiding in hun dagelijkse werkzaamheden mee bezig zijn. Creativiteit zorgt voor innovatie en zonder innovatie geen nieuwe ideeën of nieuwe bedrijven. 

Creativiteit brengt geluk 
"’Nee’ of ‘kan niet’ bestaan niet bij projectontwikkelaar Local. We denken binnen ons bedrijf in mogelijkheden en laten daardoor het creatieve brein nog beter zijn werk doen. Zo’n creatief proces doe je niet alleen, maar samen met heel veel andere mensen en organisaties. Samen kom je vaak tot de mooiste en beste ideeën. Daarnaast brengt creativiteit geluk! Dat wil ik graag stimuleren, ook bij studenten, om samen een mooiere wereld te maken!”, aldus Wouter Loomans. 

In de schoenen van de klant 
“Het maken van een klantreis helpt je om op een andere manier naar je werk, dienst of product te kijken: wat gaat goed, wat kan beter en hoe doen we dat dan, ook dat vraagt om creativiteit. Je stapt als het ware in de schoenen van de klant. Supertof om studenten in deze methodiek mee te nemen”, aldus Jeske Crobach-Gunterman. 

De professionals gaven met hun bijdrage een waardevolle inkijk in de zakelijke wereld. Een grote inspiratiebron voor de studenten! 

Meer weten over gastcolleges of dit seminar? Neem dan contact op met FutureWorks The Hague via kim.vanloon@inholland.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.