Haarlem,
12
februari
2021
|
10:04
Europe/Amsterdam

Succesvolle Online Open Avond met bijna 5.500 bezoekers

livesessies_OpenAvond-10feb

Woensdag 10 februari hebben we weer een mooie Online Open Avond kunnen organiseren.Door de coronamaatregelen en de verlengde avondklok werden, op een enkele uitzondering na, vrijwel alle 360 live-sessies vanuit huis georganiseerd. En met succes, maar liefst 5.445 potentiële studenten hebben de webpagina’s van de Open Avond bezocht. Dat is 13 procent meer dan tijdens de Online Open Avond afgelopen december.  

Livesessies
Ook met deze editie was er een zeer gevarieerd aanbod van live opleidingspresentaties, Q&A’s met docenten en studenten, rondetafelgesprekken, mini-colleges en Instagram takeovers. Voor zowel onze bachelor-, ad-, master- als de post-hbo-opleidingen. De betrokkenheid, inzet en het enthousiasme van onze studenten en collega’s was ook deze keer weer goed voelbaar.  


Nadine Nusse en Marjolein Remmerswaal presenteren de oudervoorlichting

Voorlichting voor ouders  
De organisatie van de oudervoorlichting aan het eind van de Open Avond was deze editie in handen van de locaties Delft en Den Haag. Vanuit de studio werden studenten thuis geïnterviewd over hun studiekeuze. Collega’s Marjolein Remmerswaal en Nadine Nusse namen de presentatie op zich. Bijna 160 geïnteresseerde ouders en verzorgers deden mee aan deze sessie.  

Of open de video via Microsoft Stream

Radioshow
Naast alle sessies van opleidingen was het team van Inholland Radio live te volgen via YouTube. Met als thema ‘Studiekeuze en Studeren bij’ werden verschillende gasten geïnterviewd. Verdeeld over drie uren kwamen de ervaringen van de voltijd-, internationale en deeltijdstudenten aan bod.   

Studentinschrijvingen
Aankomende studenten konen zich niet alleen oriënteren maar ook aanmelden via Studielink. In totaal hebben 86 potentiële septemberinstromers gisteren een verzoek tot inschrijving ingediend, waarvan de helft (42,49%) tijdens de uren van de Open Avond. De Centrale Studentenadministratie (CSA) was tijdens de uren van de Open Avond bereikbaar via WhatsApp, chat en telefoon voor eventuele vragen. 

Op zaterdag 10 april is de volgende Online Open Dag van Hogeschool Inholland.