24
oktober
2022
|
09:11
Europe/Amsterdam

Succesvolle Open Avond met verrijkt digitaal platform

Bezoekers in enquête zeer positief over sfeer

Met ruim 3.100 bezoekers (online en fysiek) zit de Open Avond van 12 oktober er weer op. In totaal is dit ruim 10 procent meer ten opzichte van de Open Dag van november vorig jaar, Uit een enquête op de locaties blijkt dat aankomende studenten erg positief zijn over de sfeer bij Hogeschool Inholland. Op een schaal van vijf sterren ging de teller naar 4.24. Enkele reacties: “Mooi gebouw, goede ligging en prettige mensen. Het lijkt mij een fijne leeromgeving. Ik werd heel fijn ontvangen op deze locatie. Betrokken studenten en docenten en ik kon bij veel mensen terecht met mijn vragen.” 

Weergave platform Open Dag

Online platform voor meerdere doelgroepen 
Het was de eerste keer dat het vernieuwde online platform live ging. Of beter gezegd: er gingen drie platformen online, met een eigen versie voor de voltijd- en deeltijdopleidingen en voor de internationale studiekiezers. Ieder platform heeft zogenaamde hubs voor bijvoorbeeld opleidingsinformatie, informatie over de locaties, hulp bij studiekeuze en ‘Toekomst Talks’ waar video’s met studenten en afgestudeerden laten zien hoe een opleiding bij Inholland eruitziet. Ook is er een eiland over de Inholland Labs en is er aandacht voor samenwerken in de regio en praktijkgericht onderzoek. Bovendien zijn de platformen niet alleen online tijdens Open Dagen en Open Avonden, maar permanent. De komende maanden worden de platformen nog verder uitgebreid. In de bezoekers is vooral een stijging zichtbaar vanuit werkende professionals en internationale studiekiezers.

Hubs op de locaties
De Open Avond van 12 oktober stond geheel in het teken van het thema ‘Stap in jouw toekomst’. Een nieuw concept met daarbij een nieuwe route en een nieuwe bewegwijzering. Gekoppeld aan elke studiekeuzefase waren op de locaties ‘hubs’ ingericht waar bezoekers terecht konden met hun vragen. Zo werden onder andere thema’s als ‘Studeren in het buitenland’ en ‘Studentenleven’ toegelicht.

Amsterdam/Diemen
Zo was in Amsterdam/Diemen een deel ingericht door SAIL Amsterdam om meer te vertellen over dit grote project en de rol van de hogeschool en studenten hierin. Een mooie manier om te delen hoe het onderwijs van Inholland aansluit op de praktijk.  De kantine in het OZW-gebouw was omgetoverd tot het LSC Lab en Mondzorgkunde verzorgde deze editie alle presentaties in het ACTA.

Delft
In Delft konden studiekiezers en hun medebezoekers terecht bij andere hubs. Zoals een pop-up supermarkt, een minikas vol planten, een speakerscorner vol inspirerende verhalen, een fotobooth, showcases en demonstraties van projecten en praktijkopdrachten. Mooie plekken om in gesprek te gaan met docenten en studenten. Ook alumni waren aanwezig die vertelden over de baan- en carrièreperspectieven na de opleidingen.

Haarlem
Bij Inholland Haarlem was het de eerste Open Avond na de upgrade van het gebouw. Na een persoonlijke ontvangst kon iedere bezoeker een koffie halen bij de nieuwe koffiebar in het hart van de hogeschool. Direct achter de koffiebar was het Studiekeuzeplein, voor de mogelijk nieuwe studenten de plek om een competentiespel te spelen bij het Studiekeuze Adviescentrum, of op de foto bij de buddy’s van het Studentsucces Centrum (SSC), in gesprek over studenten in het buitenland met het International Office of informatie inwinnen over bijzonderheden bij het decanaat.

Collega Donny Keizer (Werving Instroom en Relatiemanagement Haarlem): “Dankzij de upgrade zijn er veel nieuwe zitjes in Haarlem, wat zorgde voor een mooie plek voor hubs voor partners uit de regio. Zo lieten Sport- en Beweeglab Haarlem, LAB Sustainable Fashion en Start Up Campus Haarlem zien dat studeren bij Inholland niet alleen in het hogeschoolgebouw gebeurt, maar ook in en met de regio.”

Rotterdam/Dordrecht
Ook in Rotterdam en Dordrecht verkenden studiekiezers en hun ouders/verzorgers hun toekomstige stappen. Op de eerste etage was algemene informatie te vinden over ‘studeren aan het hbo’, ‘het maken van een studiekeuze’ en studieactiviteiten. Daarnaast konden studiekiezers hier een studietest doen of op de foto met de Student Succescentrum wand. Ook bij de opleidingen was genoeg te zien. De opleiding Creative Business gaf bijvoorbeeld een workshop Design Thinking. Bij HBO-rechten ging het onder andere over de projecten. In de vorm van een ‘belevingsmarkt’ werd dit visueel getoond aan de bezoekers.  Andere opleidingen gaven opleidingspresentaties met studenten om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Alkmaar
Collega Leonique Beck (WIR Alkmaar) was voorafgaand aan de Open Avond aanwezig bij een kennismakingsactiviteit bij het Trinitas College in Heerhugowaard en ontmoette diezelfde avond leerlingen die ze ’s middags in Heerhugowaard had gesproken. “Het was ontzettend leuk om deze leerlingen weer te spreken. Een van hen had werkelijk geen idee wat voor studie ze wilde gaan volgen. Aan het einde van de avond vertelde ze me dat ze het bij Social Work zo leuk vond en zich zou gaan aanmelden voor het proefstuderen. Een andere leerling wilde richting de techniek, maar ze wist nog niet goed welke opleiding. Zij vertelde me tijdens de Open Avond dat ze het nieuwe Innovatielab erg cool vond en nu beter wist welke opleiding ze wilde gaan volgen. Dit gaf mij zo’n voldoening om te horen. Op die manier kreeg het concept ‘Stap in jouw toekomst’ voor mij echt een betekenis.” Ook Kevin den Das, collega van de Academy, kreeg positieve feedback van een werkende professional: “Ik heb tijdens de Open Avond van de opleidingsadviseur heldere informatie gekregen en een heel fijn, warm gevoel gekregen bij deze aanbieder.”

Den Haag
Ook in Den Haag was het een eerste mooie Open Avond. Met presentaties vol studiekiezers die een warme ontvangst kregen, collega's die enthousiast in gesprek gingen met toekomstige studenten en hun ouders. En niet te vergeten promostudenten die de hogeschool goed vertegenwoordigden. Persoonlijk en dichtbij dus, waar de hogeschool voor staat. Ook in Den Haag ging men van start met het nieuwe concept. Veronica da Veigam adviseur aansluiting en instroom: “Het nieuwe concept rollen we langzaam uit met nieuwe optrekwanden, meer visuals over proefstuderen en ‘voetjes’ op de vloer bij de ingang die een nieuwe stap in je toekomst inluiden. Wij kijken ernaar uit om het nieuwe concept nog meer door te voeren en onze bezoekers, collega's en studentcollega’s nog meer te enthousiasmeren. Op naar 7 december!”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
André Frijters
25
October
2022
Zoals uit het artikel spreekt: een geslaagde avond. Smaakt naar meer voor dit wervingsjaar.
Aan een ieder dank voor het succesvol maken van de avond!