Alkmaar,
18
april
2018
|
14:26
Europe/Amsterdam

Succesvolle regionale voorlichtingsavonden bij Inholland Alkmaar

Hogeschool Inholland Alkmaar stelt reeds meer dan tien jaar haar gebouw beschikbaar voor de regionale voorlichting. Deze werden op 16 en 17 april georganiseerd door 4Strax in opdracht van decanen van elf middelbare scholen in de regio. In totaal hebben 3700 leerlingen en hun ouders de mogelijkheid gehad om een aantal presentaties bij te wonen zodat zij weer een stukje verder zijn in hun studiekeuzeproces. In totaal zijn er ongeveer 5000 bezoekers over de vloer geweest. “Daar doen we het voor!”, aldus relatiebeheerder Truus Wening.

Stanley Schmidt van het organiserend team van 4Strax: “Het zijn wederom succesvolle avonden geweest in een mooi nieuw gebouw van Hogeschool Inholland Alkmaar met veel positieve reacties van zowel de bezoekers als de voorlichters.”

Keuzes
“De elf vo-scholen in de regio bieden hun leerlingen op deze avonden een aantal presentaties te volgen van verschillende opleidingen. Veel leerlingen staan ook dit jaar weer voor de soms moeilijke keuze om een vervolgopleiding te kiezen die bij hen past. Dit keuzeproces verloopt in verschillende stadia. In eerste instantie oriënteren leerlingen zich welke richting ze ongeveer op willen. Na het bezoeken de regionale voorlichting, oriëntatieprogramma’s, open dagen en eventueel een gesprek met de decaan van hun school of met een studiekeuzeadviseur van een instelling, maken ze een bewuste keuze”, legt Truus Wening, relatiebeheerder vo/mbo/externe betrekkingen van Inholland Alkmaar uit. Naast de specifieke voorlichtingen is er ook een voorlichtingsmarkt waar veel instellingen zich presenteren.

Scholen
Vanuit de volgende elf scholen kwamen bezoekers naar de regionale voorlichtingsavonden:

  • Dalton College – Alkmaar
  • Berger Scholengemeenschap – Bergen
  • Jan Arentsz College – Alkmaar
  • PCC – Alkmaar
  • Lyceum aan Zee – Den Helder
  • Jac P. Thijsse – Castricum
  • Trinitas College – Heerhugowaard
  • Huygens College – Heerhugowaard
  • RSG Wiringherlant – Wieringerwerf
  • A.R. Holstschool – Bergen
  • Willem Blaeu – Alkmaar

Deze scholen zijn op beide avonden aanwezig geweest met een aantal klassen van havo en vwo, met voorlaatstejaars en/of laatstejaarsleerlingen.

Hoge opkomst
Op maandag 16 april waren er verschillende voorlichtingen van hbo- en wo-instellingen die aansluiten bij het NT- en NG-profielen. De voorlichtingen werden goed bezocht en je kon merken dat het mooi weer was want er waren veel leerlingen met ouders op de fiets of met de bus.

Op dinsdag 17 april waren er diverse voorlichtingen van hbo- en wo-instellingen die aansluiten bij de EM- en CM-profielen. Het was druk en er was een goede sfeer. Ook de voorlichtingsmarkt in de evenementenzaal van Hogeschool Inholland Alkmaar werd goed bezocht. Hier konden leerlingen algemene vragen stellen aan de diverse instellingen die daar met een stand en voorlichters aanwezig waren.

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.