Haarlem,
17
november
2017
|
11:43
Europe/Amsterdam

Talentbegeleiding bij laagbegaafde jongeren

Congres 22 november bij Inholland Haarlem

Talentbegeleiding

Het congres Talentbegeleiding bij laagbegaafde jongeren vindt woensdag 22 november plaats bij Inholland Haarlem (van 13.30 tot 18.00 uur). Het vinden en stimuleren van talenten bij deze jongeren staat centraal, waarbij wordt gesproken over passende begeleiding en ondersteuning. Simon Klein, Inholland-docent en trainer op het gebied van talentontwikkeling bij laagbegaafdheid, presenteert aansluitend zijn boek ‘Talentbegeleiding bij laagbegaafde jongeren - Heb jij de Factor-i?’. Aanmelden kan via coutinho.nl.

Als leerkrachten en andere begeleiders beter in staat zijn om talenten van kinderen te ontdekken en te stimuleren, heeft dat gevolgen voor allerlei zorgtrajecten. Kinderen zullen minder vaak begeleiding nodig hebben en komen bijvoorbeeld ook minder snel met justitie in aanraking. Een kind dat ‘gezien’ wordt door een leraar zal eerder goed terecht komen dan een kind dat de kans krijgt te verdwijnen in de anonimiteit van een (te) grote klas. Door geld te investeren in goed onderwijs, kan er bespaard worden op zorg en hulpverlening.Simon Klein

Talentontwikkeling
Klassen worden steeds groter en leerkrachten krijgen steeds meer taken op hun bord. Mede daardoor is het moeilijker om talenten van kinderen te blijven ontdekken en te ontwikkelen. Vooral kinderen met een lagere begaafdheid lijken daar de dupe van te worden. Door de docenten goed te trainen en de taken in de klas te verlichten, krijgen meer kinderen de kans die ze verdienen. De maatschappij wordt vervolgens beloond met stabielere en meer zelfredzame jongeren, die mede in hun kracht zijn gezet door leerkrachten en begeleiders.

Bovenstaande thematiek staat centraal tijdens het congres. Onder andere het Landelijk Kenniscentrum LVB, de Jeugdhulpverleningsorganisatie MEE, Bureau Halt en Hogeschool Inholland bundelen hun kennis tijdens dit unieke evenement. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met uitgeverij Coutinho.

Voor meer informatie over het congres of over het onderwerp zelf kunt u contact opnemen met Simon Klein, docent bij Inholland en auteur van het boek ‘Talentbegeleiding bij laagbegaafde jongeren - Heb jij de Factor-i?’; 06-48421305, of per mail info@klassenkanjers.nl. Meer informatie en een inschrijfformulier voor dit congres is te vinden op www.coutinho.nl.