Alkmaar,
19
juni
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Team Outdoorhoreca wint pitch bij sociëteit De Dieu

Alkmaarse studenten van de opleiding Business Studies, afstudeerrichting Ondernemen, kregen dinsdag 4 juni de gelegenheid hun businessplan te pitchen voor de founders van ondernemerssociëteit De Dieu in Alkmaar. De winst ging naar de jonge ondernemers van Outdoorhoreca, gespecialiseerd in onder andere buitenhaarden en luxe zitzakken.

Voorbereiding
De studenten hebben de voorbereiding goed ingezet. Zo waren er veel voorbereidende lessen en is er zelfstandig gewerkt aan een gedegen businessplan. De plannen vormen de basis voor genoemde pitches. De studenten deden het voorbereidende werk niet alleen, ook de founders van ondernemerssociëteit De Dieu keken over hun schouders mee. De ervaring en kennis van de sociëteitsleden hielpen de studenten om tot een goed onderbouwd plan en dito pitch te komen.

Plan en pitch
Een zeer diverse set van creatieve, innovatieve en goed doortimmerde en uitgewerkte plannen werden bij de Dieu getoond. Van businessplannen over verlichte makelaarsborden, schepijs en 'droogijs', zitzakken en haarden, sneakers met afritsbare top, een app om voedselverspilling tegen te gaan, een coffee en loungebar, een op de zon draaibaar terras en een thuiskappersplatform. Één van de studenten geeft aan: "Gaaf maar ook spannend om in zo’n schitterende locatie voor ‘het eggie’ te mogen pitchen!"

Jury
De jury van De Dieu was enthousiast over de pitches. Jurylid Martijn Apeldoorn van Create en oud-student van Hogeschool Inholland Alkmaar roemde de kwaliteit van de pitches. Een van de tips die de studenten meekregen was om groter te denken, verder te kijken dan hun huidige scope en hun idee nog verder op te schalen.

Winnaar Outdoorhoreca
In een enthousiaste maar ook spannende sfeer werd de studenten het vuur na aan de schenen gelegd door de juryleden. De jury vergelijkt, bespreekt en bepaald. Juryvoorzitter Tom Hes vast samen: “We zijn er uit. We hebben studententeam Outdoorhoreca het beste beoordeeld en wint bij deze de pitch.” Ondernemers in spe Nick Admiraal en Randy van Roosmalen zijn blij met de gewonnen pitch. Met een mooie jurywaardering op zak gaan zij verder met afstuderen. De jury vond vooral de toepasbaarheid en de commerciële haalbaarheid doorslaggevend. Runners up waren: schepijs/droogijs-concept en het verlichte makelaarsbord.

Samenwerking met praktijk
Voor het docententeam van de afstudeerrichting Ondernemen - Business Studies Alkmaar was de avond een bevestiging dat de contacten tussen Hogeschool Inholland en de ondernemerspraktijk onmisbaar zijn voor het klaarstomen van onze studenten voor het echte werk in de praktijk. Docent Peter Kruithof besluit: “De samenwerking met de ondernemerssociëteit De Dieu in Alkmaar wordt zeker voortgezet!”

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.