Haarlem,
08
oktober
2018
|
14:31
Europe/Amsterdam

Team TopGreen wint T-Challenge Haarlem

Meer dan tachtig tweedejaarsstudenten Business Studies hebben in Haarlem drie dagen intensief business bedreven tijdens de T-Challenge. Met een businessgame vervulden de studenten verschillende managementrollen bij een frisdrankenfabriek. Het team TopGreen behaalde de hoogste score en won de businesscompetitie in Haarlem.

Tijdens de T-Challenge kregen zestien teams in Haarlem de opdracht om aan de hand van een game een onderneming te besturen. “Dit is een effectieve manier om studenten klaar te stomen voor de praktijk”, vertelt docent Giovanni Douven, die deel uitmaakte van het supportteam. “Samenwerken in een team betekent met respect naar elkaar luisteren, openstaan voor elkaars mening en de juiste beslissingen nemen. De onderlinge relaties (communicatie), de kennis en inhoud (logistiek, marketing, financiën, distributie of inkoop) en procesbesturing (stakeholder management) kwamen uitgebreid aan bod. Zo hebben de studenten tijdens deze game kunnen ervaren hoe het is om eindverantwoordelijk te zijn voor een bedrijf of bedrijfsdiscipline.”

Op de foto het supportteam vanuit Business Studies met (v.l.n.r.): Henk Schilstra, Kees van Dam, Sarah Lednor en Giovanni Douven.

TopGreen
Het team TopGreen – studenten Silke Ebels, Youri Luijf, Samatha Paap en Stella de Pagter – scoorde met een gemiddelde van 8,63 het hoogst in Haarlem en verdiende daarmee de prijs voor beste businessgame. Een mooi resultaat!

Het doel van de T-Challenge is om studenten te stimuleren en te helpen om een betere keuze te maken voor hun afstudeerrichting. Ook maken ze zo optimaal kennis met wat ondernemen in de praktijk daadwerkelijk betekent.

De T-Challenge werd behalve in Haarlem ook gedraaid op de locaties Alkmaar, Diemen, Den Haag en Rotterdam. Meer dan 300 tweedejaarsstudenten Business Studies zijn de businessbattle aangegaan. Het winnende team in Den Haag heeft de hoogste score gehaald van alle vestigingen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.