Haarlem,
04
oktober
2021
|
12:58
Europe/Amsterdam

Terugbeleven: de derde Samen Vooruit Sessie

Tijdens de Samen Vooruit Sessie #3 van vorige week beleefden we met elkaar een inspirerende middag in het teken van onderwijsinnovatie en aandacht voor het thema Studentparticipatie. Een mooi moment om kennis en ervaringen uit de praktijk te delen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Terugbeleven? Dat kan! We hebben de webinars en interviews voor je op een rij gezet.  

Introductie Studentparticipatie 
Alaoui Alaoui, voorzitter van de Hogeschool Medezeggenschapsraad verzorgde de aftrap van deze derde Samen Vooruit Sessie. Daarnaast gingen lector Feike van der Leij en student Dewi Fraij in gesprek met elkaar over het hoofdthema. 

Bekijk de video in Streams.

Collega's konden kiezen uit de volgende webinars:

1. Studentparticipatie: de ervaringen van studenten
De onderzoekslijn Studiesucces deed onderzoek naar studentparticipatie. Naar aanleiding van de uitkomsten gingen Carlijn Knuiman en Manouk Béatse, onderzoekers bij de onderzoekslijn Studiesucces gingen in gesprek met studenten Yalda Ahmadzai (Mondzorgkunde), Sheran Delgado (Social Work) en Tim van Werkhoven (Integrale Veiligheidskunde). Wat zijn hun drijfveren om zich actief in te zetten voor hun medestudenten of de hogeschool, bijvoorbeeld als lid van de opleidingscommissie, als klassenvertegenwoordiger, als buddy of in de Hogeschool Medezeggenschapsraad. En wat zijn de positieve effecten en/of belemmeringen die zij hierbij ervaren. Hebben zij nog tips voor hun opleiding en de hogeschool? 

Bekijk deze video in Streams .

2. De studentbeleving van onze Kwaliteitsafspraak in beeld: help jij mee?
Om onze Kwaliteitsafspraak te realiseren, zetten we allerlei activiteiten op in samenwerking met onderzoek en het werkveld, waarbij met name de studenten aan zet zijn en zich zo ontwikkelen tot succesvolle professionals. Hoe kunnen we de ontwikkeling van de Kwaliteitsafspraak en de beleving van onze studenten nog duidelijker zichtbaar maken, op opleidings-, domein-, én Inholland-niveau? Hoe weten we dat we op de goede weg zijn? Hoe verantwoorden we ons naar de studenten, naar de medezeggenschap en naar de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)? 

Deze interactieve dialoogsessie was bedoeld om input op te halen, samengebracht in een eerste visual. Welke vragen moeten we stellen in de komende dialoogsessies om de studentbeleving van de Kwaliteitsafspraak zichtbaar te maken?  

Door Wouter Boog van JAM Visual thinking, Conny Rijkers, manager communicatie van de stafafdeling Communicatie en HR en Elyan Zegers, stafhoofd van de Financiën, Business Control & CSA 

Bekijk deze video in Streams .

3. Studenten betrekken bij (onderzoeks)projecten: hoe doe je dat? 
Vanuit de verschillende leerlijnen en onderzoeksgroepen van Inholland worden regelmatig (onderzoeks)projecten gestart waar studentparticipatie een vereiste is of in ieder geval gewenst. Zo ook binnen het project #DatMeenJeNiet waarbinnen we jongeren trainen en vragen om zich uit te spreken tegen online discriminatie. Alleen is het makkelijker gezegd dan gedaan om studenten bij zulke onderzoeken en projecten te betrekken. Zeker als je als collega niet direct een ingang bij een opleiding hebt. 

Dit webinar stond in het teken van de ervaringen en learnings met studentbetrokkenheid bij (onderzoeks)projecten tot nu toe. Ook bedoeld om tips op te halen, om in de toekomst een eenvoudigere match te kunnen maken tussen project en student. 

Door Mirthe van den Hee, Creative Future-leercoach en onderzoeker bij het project #DatMeenJeNiet van de onderzoekslijn Inclusion and the Creative Industries en student Noor Mohamed (Leisure & Events Management). 

Bekijk deze video in Streams .

Over de Samen Vooruit Sessies 
De Samen Vooruit Sessies zijn een manier om je op de hoogte te brengen van innovatie in het onderwijs. Je wordt even bijgepraat én kunt bovendien verschillende webinars volgen. Deze webinars komen tot stand met verschillende netwerken, zoals onderwijsinnovatie & technologie, online onderwijsondersteuning en onderzoek.  

11 november Dag van het Onderwijs & Onderzoek: zet het in je agenda!
De volgende Samen Vooruit Sessie op donderdag 11 november staat in het teken van de Dag van het Onderwijs & Onderzoek, waarin we je meenemen en je kunt meepraten over het strategietraject. Zet deze dus ook alvast in je agenda! Meld je alvast aan

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.