14
september
2023
|
12:48
Europe/Amsterdam

Terugblik op een zonnige introductie vol nieuwe ontmoetingen!

Gezelligheid en plezier tijdens de ‘leukste week van je leven’. Dat is hoe de ideale introductieweek eruitziet. Vele eerstejaarsstudenten maken kennis met elkaar en hun hogeschool. De perfecte manier om nieuwe vrienden te maken en elkaar beter te leren kennen. Een fantastische start van het nieuwe studiejaar. Een vrolijke, zonnige tocht langs de festiviteiten van de locaties van Hogeschool Inholland.

Alkmaar
De InAlkmaarIntro 2023 was met bijna 140 nieuwe studenten en zo’n 70 ouderejaars als begeleiders een mooie introweek vol met ontmoetingen. De studenten bleven in legertenten op het terrein van de hogeschool slapen. In vier dagen leerden zij tijdens allerlei activiteiten Hogeschool Inholland Alkmaar kennen, de stad Alkmaar en natuurlijk elkaar.

Het thema ‘Terug naar je kindertijd’ leverde een bont verkleed gezelschap op. De ingrediënten van de introweek: ochtendgymnastiek, kroegentocht, waterpret, outdoor activiteiten, vossenjacht in het centrum van Alkmaar, barbecue, dispuutspelen, karaoke, speurtochten door de gebouwen en labs van de hogeschool en een eindfeest. De perfecte gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en elkaar beter te leren kennen. Een goede start van het Inholland eerste 100-dagenprogramma en positieve bijdrage aan studentenwelzijn.

“Het was een gezellige InAlkmaarIntro 2023 want studentenvereniging A.S.V. Omnivas staat voor gezelligheid en plezier!”, vertelt Nienke Nooij, voorzitter van de introcommissie 2023, voorzitter van A.S.V. Omnivas en student Business Studies. “Na maandenlange voorbereiding, hebben we de eerstejaarsstudenten de leukste week van hun leven willen geven. We zijn enthousiast bezig geweest om deze introductieweek weer net zo geweldig te maken als de eerste keer dat zij zelf meededen.” Een ‘once-in-a-lifetime-ervaring’ voor nieuwe studenten.

Haarlem
Tijdens de introductieweek van Hogeschool Inholland Haarlem zorgden verschillende studie- en studentenverenigingen voor een spetterend en afwisselend programma, zodat de kersverse eerstejaars school, studenten en stad konden leren kennen. “Ik kan me niet voorstellen dat je dit zou willen missen!”.

Elke opleiding heeft zijn eigen programma, waarbij de studenten ‘herkenbaar’ zijn aan hun eigen kleur shirt. Zo lopen de studenten Sportkunde in een roze shirt, terwijl Creative Business geel draagt. Soms hebben de studenten een gezamenlijke activiteit en vormen ze met al die shirtjes een kleurrijk geheel. Bijvoorbeeld op de woensdag, als ruim 700 introgangers en begeleidende studenten samenkomen op het Centre Court, het ‘binnenplein’ op de campus van Inholland Haarlem. Na een dag vol activiteiten in de stad staan hier de foodtrucks en koude drankjes klaar en kunnen de studenten hun voeten even rust geven na een dag vol activiteiten in stad en streek.

Met de nadruk op even, want Kenneth & Andor zetten de boel al snel op stelten met hun ‘Karafotofiets’. De twee oud-studenten van Inholland Haarlem fietsten vol enthousiasme in glitterjasjes tussen de tafels door om iedereen aan het zingen te krijgen. En dat moet wel hard: pas als er met minimaal 140 decibel gezongen wordt, wordt er een foto gemaakt. 
Meer weten? Lees het hele Haarlemse verslag hier!

Rotterdam
Hogeschool Inholland Rotterdam sluit de introweek af in het Oude Luxor Theater! Zo'n twaalfhonderd eerstejaars keken in het theater naar entertainmentduo Kenneth en Andor, een poëtische lofzang op studeren in Rotterdam door spoken word artiest Chris Blok en danser Redo. Die laatste geeft de zaal wijze woorden mee: "Als je iets wilt, moet je het zelf doen met mensen die in je geloven. No excuses, no limits."

Delft
De introductieactiviteiten voor onze studenten in Delft begonnen al juni met de Ladies Intro, waar ook nieuwe Inholland-studenten aan meededen. Om zoveel mogelijk studenten kennis te laten maken met het bruisende Delftse studentenleven was op 7  augustus de Digitale OWee. Twee weken later was het EersteJaarsWeekend van de twee studieverenigingen van Inholland Delft ((S.V. FMC en V.S.V. Sipke Wynia), die geheel volgens traditie overgaat in de onvergetelijke OWee. Voor sfeerbeelden check de tv-reportages van OWee: zondag, maandag, dinsdag en woensdag.

 Na al die al die gezelligheid, kennismaking met elkaar en studentenstad Delft werd het langzaamaan tijd voor serieuzere zaken en een échte ontmoeting met de opleidingen. Vorige week donderdag ontvingen de groene en technische opleidingen hun eerstejaarsstudenten op locatie. Hier werden ze door vestigingsdirecteur Fabian van der Horst welkom geheten in het auditorium en hen op het hart gedrukt “vooral te genieten van de mooiste tijd van hun leven en vriendschappen te sluiten voor het leven.” Ook maakte de studenten kennis met hun klas en hun nieuwe rooster. Maar er was ook tijd voor ontspanning, want de ‘groene’ studenten konden direct op kroegentocht met studievereniging FMC. Voor de technische studenten was er een kennismakingsborrel met docenten georganiseerd. Bekijk hier de video van de introductiedag op locatie.

Den Haag
Om  in Den Haag het nieuwe studiejaar goed te beginnen en de nieuwe studenten welkom te heten, organiseerden WIR en ISO samen met studenten van het Studentsucces Centrum de Welcome Week van 4 tot en met 8 september. Studenten konden iedere dag meedoen aan gezellige en sociale activiteiten om elkaar, Inholland en het Haagse studentenleven te leren kennen. 

De Welcome Week begon met de pianokunsten van ISO-collega Marnix Gubbi in de centrale hal. Met een verse stroopwafel in de hand en heerlijke muziek op de achtergrond,  gingen studenten en collega’s heel ‘zen’ naar de eerste colleges. De rest van de week waren er verschillende spel- en ontmoetingsactiviteiten op een zonovergoten schoolplein en in de tuin zoals een picknick, een studentenmarkt. Bovendien konden studenten hun kunsten laten zien op een rodeosurfboard. Kortom: een geslaagde eerste collegeweek! 

Meer foto's van de intro in Den Haag kun je hier vinden, of bekijk Insta-filmpjes van de eerste dag en/of de picknick

Amsterdam
Bij Inholland Amsterdam stond de introductieweek in het teken van het festival BLEND. De studenten leerden elkaar kennen onder het genot van heerlijke snacks en maakten kennis met hun nieuwe hogeschool. In Diemen konden eerstejaars op het plein voor de school informatie krijgen bij diverse stands. Over de nieuwbouw in de Sluisbuurt bijvoorbeeld, het International Office en studentenuitzendbureau ASA. De studenten genoten van een optreden, verzorgd door TunesbyEzra, een student  Leisure & Eventsmanagement. Vestigingsdirecteur Bas van Spréw heette de studenten persoonlijk welkom.  Bij het OZW-gebouw was het een feestelijke sfeer met bijzondere uitdagende spellen als Beerpong XL en Twister XL. Bovendien was het heerlijk weer. Niet alleen waren er foodtrucks, maar ook waren er stands van studieverenigingen om studenten kennis te laten maken met wie ze zijn en wat ze doen.

Dordrecht
Ook het feestelijke kamp in Dordrecht zit er weer op. Onderweg met de bus leerden studenten elkaar op muzikale manier kennen door liedjes te zingen met elkaar. Tijdens het kamp daagden studenten elkaar uit met Truth or Dare en deden ze kennismakingsspellen en vossenjacht om uiteindelijk verhalen te delen bij het kampvuur. Tijdens de week was er verder tijd voor sport en een heuse piratendag. Ook was er tijd voor workshops, georganiseerd vanuit de Pabo. De week werd afgesloten met een bonte avond en een flashmob. Een topweek waar veel is gelachen!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.