01
november
2021
|
13:10
Europe/Amsterdam

Terugblik op sessie 2: Why internationalisation?

Van definitie naar ambitie: de route naar een visie op internationalisering

In de tweede co-creatiesessie van Why internationalisation? bogen zo’n 40 gemotiveerde collega's en studenten zich over de ambities op het gebied van internationalisering. Waar willen we naartoe? En welke beweging moeten we daarvoor maken? Zoals een van de deelnemers na afloop van de sessie treffend formuleerde: "We are moving from goals and desire towards what is needed to make internationalisation work."

Wat is internationalisering?
In de allereerste co-creatiesessie stelden we gezamenlijk vast wat internationalisering voor Inholland is. Namelijk: een middel om een rijke en diverse leer- en onderzoeksomgeving te creëren, die in verbinding staat met een internationaal ecosysteem, waarin je je als student en medewerker kunt ontwikkelen tot verantwoordelijke global Inholland professional. 

Van A naar Vooruitgang
Vanuit deze definitie brainstormden de co-creators over de stip op de horizon en de weg daarnaartoe. Ze bekeken waar we nu staan op het gebied van de leer- en onderzoeksomgeving, het internationale ecosysteem en de global Inholland professional. Vanuit daar onderzochten de deelnemers waar we naartoe willen en welke bewegingen daarvoor nodig zijn. 

Geïnteresseerd? Bekijk in de downloads de bewegingen per thema die in de cocreatie-sessie zijn benoemd.

Beweging naar verantwoordelijke global Inholland-professional
Van een blinde vlek voor kansen en focus op regionaal naar groeien en verbinding maken met de hele wereld. De deelnemers clusterden de beweging in dit thema in kennis, houding en vaardigheden. De ideale Inholland professional heeft kennis van zijn beroep in de internationale context, én van zichzelf in verbinding met de wereld en andere culturen. Daarnaast heeft hij een growth mindset die is gericht op een leven lang leren waarbij hij letterlijk en figuurlijk over zijn grenzen kijkt. Zoals deze deelnemer het omschreef:

De verantwoordelijke global Inholland professional is iemand die succesvol kan concurreren en samenwerken met mensen van over de hele wereld.
Joep van der Horst, alumnus conservatorium Haarlem

Beweging naar een rijke en diverse leer- en onderzoeksomgeving
Van ad hoc, eiland denken en losse onderdelen naar een leer- en onderzoeksomgeving die altijd internationaal en inclusief is en waar je grenzeloos durft te leren. Dat is de beweging die de deelnemers voor ogen hebben. Op de vraag hoe de ideale omgeving eruit moet zien, gaf een deelnemer als antwoord:

The ideal learning environment consists of places where we can meet, where we can share knowledge and experiences, are not afraid to learn from mistakes and dare to ask each other for help.
Harmen van der Meulen, projectcoördinator Studentsucces Centrum

Beweging naar een internationaal ecosysteem
Van los, intern gericht en ad hoc naar een integrale, bewust gestructureerde blik naar buiten. De deelnemers zien een beweging waarbij we ons bewust worden en daadwerkelijk onderdeel zijn van het globale ecosysteem. Daarbij is het belangrijk om eerst een goed beeld te krijgen van wat een internationaal ecosysteem precies is, en hoe de onderdelen elkaar beïnvloeden en versterken. Hoe zo’n ideaal ecosysteem eruit moet zien? Dat verwoordde een van de deelnemers als volgt:

The ecosystem is reflective, open for discussion and a safe space.
Corina Duijndam, docent en onderzoeker domein Gezondheid, Welzijn en Sport

Volgende co-creatiesessie: van beweging naar output
In de derde en laatste sessie werken we vanuit deze ambities toe naar: Wat hebben we nodig om de gewenste beweging te maken? Aan welke knoppen moeten we draaien?

Donderdag 4 november van 13.30 tot 16.30 uur
Wil je meer informatie, mail dan naar whyinternationalisation@inholland.nl.