Haarlem,
17
mei
2021
|
13:20
Europe/Amsterdam

Thuiswerkmonitor 2021: hoe gaat het met jou en je werk?

Vul de vragenlijst in vóór 22 mei!

thuiswerken

Ons werk is afgelopen jaar behoorlijk veranderd. Dit heeft gevolgen voor ons gevoel van welbevinden, de onderlinge verbinding en ons werkplezier. In deze aanhoudende periode van onzekerheid en verandering vinden we het meer dan ooit belangrijk de vinger aan de pols te houden. Om te weten hoe het gaat met jou, je collega’s en onze teams, willen we je daarom ook dit jaar vragen de Thuiswerkmonitor in te vullen.

Thuiswerkmonitor: hoe ervaar je je werk?
De Thuiswerkmonitor is opgesteld samen met de Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR) en de onderzoekslijn Studiesucces. Dit instrument geeft ons – het College van Bestuur, directeuren en stafhoofden en HMR – een indicatie van jullie welbevinden, werkplezier en (thuis)werkplek. Hoe ervaar je momenteel de situatie? Kun je je werk goed doen? Vooral nu er al zo lang een beroep op jou en je team gedaan wordt, zijn antwoorden op deze vragen belangrijk. Van de ene op de andere dag gingen we thuiswerken en dat houdt inmiddels al ruim een jaar aan, hoewel er inmiddels enige ruimte voor docenten (en studenten) ontstaat.

Verder praten over het (thuis)werk
De resultaten worden ook op opleidingsniveau beschikbaar gesteld en geven inzicht hoe het gaat met je collega’s binnen de opleiding. Zo kunnen we de resultaten van deze peiling gebruiken om binnen elk team met elkaar in gesprek te gaan en te blijven over hoe het gaat. Na de zomer kunnen de teams dan het werk prettig organiseren. Met als doel onze studenten met plezier en vol energie het beste onderwijs te kunnen blijven geven. Want uiteindelijk maken we samen de kwaliteit van het onderwijs.

Resultaten Thuiswerkmonitor 2020
Ruim 73 procent van de Inholland-collega’s vulde vóór de zomervakantie van 2020 de eerste Thuiswerkmonitor in. De resultaten hebben onder andere geleid tot de onkostenvergoeding die collega’s krijgen ter compensatie van het thuiswerken en de mogelijkheid om een bureaustoel voor thuis aan te vragen. De resultaten van het eerste onderzoek kunnen teams straks naast de resultaten van 2021 leggen.

Reageren kan tot 22 mei
Mede door jouw inzet en flexibiliteit kon ons werk het afgelopen jaar doorgaan. Dank daarvoor! Met jouw welverdiende vakantie in aantocht is dit het moment om even te reflecteren. Graag nodigen we je uit om daar met deze vragenlijst de tijd voor te nemen en uiterlijk 22 mei in te vullen. Het duurt slechts 4 minuten om de 9 vragen te beantwoorden. Je antwoorden blijven anoniem.

Thuiswerkmonitor 2021