Alkmaar,
05
december
2017
|
16:05
Europe/Amsterdam

Toekomstige leerkrachten doen veel kennis op bij Expertdagen Pabo

De Pabo van Inholland Alkmaar organiseerde in november de Expertdagen 2017 'Normaal is niet iedereen gelijk', met een bomvol programma voor derdejaarsstudenten. De Pabo-studenten werden geïnspireerd door negen experts met kennis over hun vakgebied in relatie tot passend onderwijs. “De Expertdagen zijn voor mij hele inspirerende dagen geweest. Ik heb kennis en ervaringen opgedaan die ik meeneem in mijn toekomst als leerkracht”, vertelt studente Isa Schilder.

Lucas Rurup, directeur van het Domein Onderwijs & Innovatie van Inholland, opende de Expertdagen bevlogen. Na de inspirerende lezing over passend onderwijs volgden twee workshops over ‘zieke leerlingen’ gegeven door Ingrid de Jong-Noorlander en Meike Oostermeijer, gevolgd door een workshop over kindermishandeling, verzorgd door No Kidding. Studenten vonden de workshop over 'het zieke kind' zeer nuttig en interessant voor de praktijk.  Wat doet het met een kind dat mishandeld wordt, en welke interventies kun je als leraar het beste inzetten?

Gebaren, bewegen en coachen
Lisette Jongh van Onderwijs Met Gebaren opende de tweede Expertdag. “Wat leuk om iemand met zoveel passie te zien spreken over haar vak! Heel inspirerend en je kunt het gelijk toepassen in de praktijk”, reageert student Jeroen Kleiboer enthousiast. Daarna gaf Bastiaan Goedhart, expert op het gebied van bewegingsonderwijs (www.allesinbeweging.net) deze dag de do’s en don’ts mee van het bewegingsonderwijs en benadrukte het belang van bewegingsonderwijs vanuit een breed perspectief met ondersteuning van passend beeldmateriaal. Yvonne Schreuder-Beurmanjer sloot de dag af met de workshop persoonlijke communicatiestijl. Yvonne is al 24 jaar werkzaam in het speciaal basisonderwijs met een eigen praktijk in leerkrachtcoaching.

Mindful en les in orde
“Ik heb genoten van de hele presentatie van Peter Teitler, echt geweldig. Superherkenbaar door goede voorbeelden. Ik wil hier nog meer over horen!”, geeft student Jeroen Kleiboer aan. Hij doelt op de doeltreffende en humoristische lezing van de auteur van het boek: ‘Lessen in orde’. Peter Teitler gaf de studenten handvatten die direct toepasbaar zijn in de praktijk. De workshops van Esther Grudelbach– Gesprekken zonder schuldvraag en van Maryvonne Verkerke – Mindful in de klas werden ook goed ontvangen door de studenten.

Organisatie
Joëlle Tiebie-Woudstra, docent Pedagogiek, organiseerde de Expertdagen samen met studenten Jeroen Kleiboer, Isa Schilder, Lisa van den Berg en Dennis Burgers. “Ik kijk er met veel voldoening op terug en vind het zeer waardevol dat onze studenten zoveel kennis over passend onderwijs in relatie met de verschillende vakgebieden hebben opgedaan. Deze kennis kunnen studenten direct inzetten in de praktijk in het belang van het kind”, aldus Tiebie-Woudstra.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.