Haarlem,
13
januari
2017
|
14:40
Europe/Amsterdam

Trots op onze toppers van 2016

Ook in 2016 hebben veel van onze studenten met projecten laten zien hoe ondernemend, ambitieus en innovatief zij zijn. Met de campagne Student in Beeld hebben we regelmatig laten zien hoe trots wij op ze zijn. Een prachtige selectie van projecten weer, vaak in opdracht van het werkveld en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Wie was in 2016 een inspiratie voor jou?

(Zie hieronder foto de beschrijvingen per foto: van links naar rechts en boven naar onder)

1. Bart Groen, student Werktuigbouwkunde. Trots op zijn Noordkaap Challenge voor Serious Request.

“Naast technische vaardigheden, heeft mijn studie mij geleerd om initiatief te tonen en goed samen te werken. Met zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen durf ik met mijn team de reis naar de Noordkaap aan!”
Lees het hele verhaal

2. Lucie, Bariş, Sandra, Yana, Youri en Redouane, studenten Media and Entertainment Management en International Business Innovation Studies. Trots op hun bijdrage aan TEDxBinnenhof.

“Ons TEDxBinnenhof-team is een microfoon voor studenten, docenten en sprekers die hun passie en levensverhaal willen delen, een TED-talk wedstrijd en een netwerkevent aan te haken bij TEDx!”
Lees het hele verhaal

3. Jennifer en Francis, studenten Communicatie. Trots op hun onderzoek voor communicatiebureau Value@Stake.

“Tijdens onze stage hebben wij een opdracht van twee financiële klanten grotendeels zelfstandig uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt dat jongeren niet per se een online experience willen, maar juist persoonlijk contact. Dit is een wake-up call voor de financiële branche!”
Lees het hele verhaal

4. Elianne, student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Trots op haar stage als jeugdbeschermer.

“Als jeugd beschermer begeleid in minderjarige jongeren in opvanggezinnen, die nog niet zo lang in Nederland zijn. Je bouwt een vertrouwensbestand met ze op en helpt ze zelfstandig een nieuw leven vorm te geven. Ik veel respect voor hun moed en daadkracht!”
Lees het hele verhaal

5. Tweedejaarsstudenten Landscape and Environment Management. Trots op hun ontwerpvoorstellen voor Gouda.

“In groepen doe je een brainstorm, je zet iets op papier, scherpt het nog eens aan en dan liggen er vijf heel verschillende ontwerpen. De gemeente Gouda neemt onze voorstellen ook echt mee in het plan voor de Oostpolder!”
Lees het hele verhaal

6. Arnoud, Mark, Tim en Guillermo, studenten Biotechnologie en Tuinbouw & Agribusiness. Trots op hun onderzoek voor Westland Seeds.

“We ontwikkelden twee succesvolle methodes waarmee het veredelingsproces versneld en verbeterd kan worden. De kennisdeling van de verschillende opleidingen heeft dit praktische onderzoek mogelijk het gemaakt. Dat Westland Seeds de ontwikkelde DNA-test gebruikt betekent dat we bijzonder werk hebben verricht!”
Lees het hele verhaal.

7. Lisa Veldman, student Luchtvaarttechnologie. Trots op haar VSBfonds beurs.

“De combinatie van snelheid, innovatie en techniek is waarom ik de Formule 1 in wil. Met de VSBfonds beurs kan ik de enige master in Europa ‘Composite Materials’ volgen en mij echt onderscheiden in de racewereld!”
Lees het hele verhaal

8. Dylan, Miriam, Nathalie, Marieke en Denise, studenten Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs en Tourism Management. Trots op hun stage bij Amsterdam Marketing.

“Wij kijken nu heel anders naar de metropool Amsterdam. Samenwerken om het beste van Amsterdam voor bezoekers, bewoners en bedrijven op de kaart te zetten, is echt leerzaam. Geweldig om deze bijdrage te kunnen leveren!”

Lees het hele verhaal

9. Lindsey Versluis, student Integrale Veiligheid. Trots op haar veiligheidsanalyses.

“Spanning en risico’s trekken mij. Ik zet mij graag in om gevaarlijke situaties te voorkomen, al heeft iedereen ook zijn eigen verantwoordelijkheid als het gaat om veiligheid.”
Lees het hele verhaal

 

 

 

 

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
retta van Groeningen
18
January
2017
Ik ben heel trots op onze bijdrage in Delft. Het geeft aan dat Tuinbouw en Agribusiness een hele innovatieve sector is die goed kan samenwerken met andere sectoren en bovendien beschikt over gedreven docenten die ervoor gaan. Goede samenwerking met tuinbouwbedrijven maakt natuurlijk het verschil voor ons toegepast onderzoek binnen de sector. Ook de diversiteit in verschillende modulen die aangeboden worden, verbreden de blik van onze studenten, of het nu gaat over teeltvakken, ketenkennis, marketing, communicatie of vreemde talen. Alle modulen samen creëren de nieuwe student van de 21e eeuw.

Retta van Groeningen