Haarlem,
19
september
2018
|
15:04
Europe/Amsterdam

Tweede Kamerlid Judith Tielen bezoekt Inholland Haarlem

Bij haar werkbezoek afgelopen vrijdag aan Inholland Haarlem liet Tweede Kamerlid Judith Tielen zich door studenten en docenten informeren over de opleidingen Informatica, Information Technology en MBRT. Na afloop tweette ze enthousiast: "Was een informatief en inspirerend werkbezoek met veel leuke gesprekken! En een paar dingen om op te pakken ;-) "

Daarmee doelde Tielen, die jeugd, hoger onderwijs en wetenschap in haar portefeuille heeft, op enkele wensen die docenten en studenten haar als vertegenwoordiger van het parlement meegaven. Maar het accent van het werkbezoek lag op rondleiden en informeren. Na ontvangst door collegevoorzitter Jet de Ranitz, domeindirecteur Dirk van der Bijl (Techniek, Ontwerpen & Informatica) en teamleider Daniëlle Leentjens kreeg Judith Tielen een rondleiding bij de opleidingen Informatica en Information Technology. In het Ciscolab en Applelab, waar op dat moment les werd gegeven, kreeg ze een korte uitleg van docenten en studenten.

Daniëlle Leentjens, teamleider Informatica en Information Technology
Judith Tielen wilde echt met studenten in gesprek, zonder ons erbij, zodat ze vrijuit konden spreken. Ze voelden zich vereerd met deze buitenkans om een parlementslid te informeren over hun ervaringen.
Daniëlle Leentjens, teamleider Informatica en Information Technology

In gesprek met studenten
Daarna ging de VVD-politica in gesprek met vijf studenten, waaronder een Amerikaanse en Italiaanse student van Information Technology. Ze gaven aan met name het praktijkgerichte aspect, projectmatig werken en de persoonlijke begeleiding bij hun opleiding te waarderen. De opleiding speelt flexibel in op de snelle ontwikkelingen van deze tijd. Daarnaast hoopten de studenten dat politiek Den Haag aandacht zou kunnen geven aan het aantrekkelijker maken van het beroep van IT-docent, omdat er bij snelgroeiende opleidingen in deze sector een tekort is ontstaan. En voor internationale studenten, die ook nog moeten werken voor het behoud van hun visum, is het zwaar om deze pittige studie daarmee te combineren.

Teamleider Daniëlle Leentjens zag na afloop tevreden studenten in de gang: “Judith Tielen wilde echt met studenten in gesprek, zonder ons erbij, zodat ze vrijuit konden spreken. Ze voelden zich vereerd met deze buitenkans om een parlementslid te informeren over hun ervaringen.” De VVD-politica gaf hen nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een studentenpanel, waar zij maandelijks mee in gesprek gaat.

Skillslab
Bij de opleiding MBRT verzorgden vier tweedejaarsstudenten en teamleider MBRT/MIRO Thom Roding een rondleiding door het Skillslab. Overal kreeg Tielen een demonstratie van de apparatuur, ook van studenten die les hadden. Na de rondleiding ging ze in gesprek met Thom Roding en drie andere docenten van MBRT.

Thom Roding blikt terug: “Judith Tielen toonde veel belangstelling  je kon merken dat ze door haar eigen achtergrond – een studie geneeskunde – heel goed snapte waar ze het over had. Ze bleef ook echt hangen; wij moesten zelf het tijdschema in de gaten houden, haha! Naast het tekort aan stageplaatsen hebben we aangegeven dat het erg lastig is dat een masteropleiding die 90 EC bevat, onze MIRO dus, niet bekostigd kan worden in de huidige wet- en regelgeving.”

Goed beeld
MBRT-studente Hannah Venderbosch presenteerde onderdelen van haar opleiding: “Ik heb in elk practicumlokaal per vakgebied verteld wat wij doen en waarom. Judith Tielen wilde weten hoe wij onze studie beleven en ze ging diep in op vragen, bijvoorbeeld over studiefinanciering.”

Het parlementslid gaf bij het afscheid aan dat ze het programma interessant vond, erg waardeerde dat ze in gesprek mocht met studenten, een goed beeld van de opleidingen heeft gekregen en dat ze leuke, informatieve gesprekken heeft gevoerd met studenten en docenten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.