Rotterdam,
08
oktober
2018
|
09:51
Europe/Amsterdam

Tweede Landelijke Kennisdelingdag City Deal Kennis Maken

De tweede kennisdelingdag van de City Deal Kennis Maken vindt vrijdag 2 november plaats bij Hogeschool Rotterdam, vestiging STC Group. Namens Inholland gaat collegelid Marcel Nollen er de dialoog aan met bestuursvoorzitters Kristel Baele (Erasmus Universiteit) en Wilma Franchimon (Codarts) over de samenwerking tussen universiteit en hogeschool. Ook presenteert de opleiding Tourism Management van Inholland Rotterdam hoe studenten een bijzonder historisch landmark ontwikkelen in Delft.

Voor de City Deal Kennis Maken is het jaar 2018 letterlijk het jaar van kennis delen. Alle landelijke bezoeken op locatie zijn teruggebracht tot twee grote landelijke kennisdelingdagen met inspirerende workshops, demonstraties en lezingen. Ook Hogeschool Inholland is onderdeel van deze samenwerking van steden en kennisinstellingen. Geïnteresseerden zijn welkom op de tweede kennisdelingdag van 2 november.

Naast de bijdrage van Marcel Nollen, Kristel Baele en Wilma Franchimon, vertelt professor John Goddard over zijn befaamde civic university model en de toepassing daarvan op Nederlandse universiteiten en geeft Eric Slaats, de 'Steve Jobs in de Fontys wereld', uitleg over zijn curriculumvrije opleiding. Een andere spreker is onderzoeker Suzanne Potjer. Zij gaat in op het verbinden van alle proeftuinen in Utrecht. Directeur Carolien Dieleman discussieert over een langdurig gebiedsgebonden innovatie met Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) op Zuid. Verder gaat bestuursadviseur Lennar Nooij (Avans Hogeschool) in op de strategische samenwerking met de stad Rotterdam. Tot slot tonen Inholland Tourism Management docent Marieke van Meurs en beleidsadviseur Hanna van Gent hoe studententeams een nieuw historisch landmark ontwikkelen in Delft.

Marieke van Meurs, Tourism Management Inholland Rotterdam
Het is zo goed dat we als Inholland samenwerken in het City Deal verband. Het is ontzettend leerzaam om te zien hoe andere samenwerkingsverbanden vorm krijgen en de verbinding tussen werkveld en curriculum wordt gemaakt.
Marieke van Meurs, Tourism Management Inholland Rotterdam

Samenwerking met Inholland
Marieke van Meurs en Hanna van Gent lichten toe hoe vierdejaars Inholland-studenten van de minor Destination Marketing  hebben de opdracht gekregen van de gemeente Delft om een nieuwe landmark/attractie te maken in de stad. De samenwerking is tot stand gekomen in het kader van de City Deal Kennis Maken.
“Het is zo goed dat we als Inholland samenwerken in het City Deal-verband. Het is ontzettend leerzaam om te zien hoe andere samenwerkingsverbanden vorm krijgen en de verbinding tussen werkveld en curriculum wordt gemaakt”, aldus Marieke.

De inzet City Deal Kennis Maken is om een versnelling tot stand te brengen in het oplossen van maatschappelijke opgaven van steden door onderzoekers, docenten en studenten hierbij grootschalig te betrekken. 

Kijk voor een overzicht van het complete programma van de Kennisdelingdag op de website. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.