Diemen/Duisburg/Essen,
25
februari
2019
|
06:21
Europe/Amsterdam

Uniek crosscultureel project bij Communicatie in Diemen

Hoe kunnen Zaanstad en de Duitse stad Herne beter communiceren met inwoners, bedrijven, studenten en toeristen? Tijdens het uitwisselingsprogramma Communicating the City gaan exchange-studenten, communicatiestudenten van Inholland Diemen en studenten van partneruniversiteit Duisburg-Essen aan de slag.

Communicating the City bestaat al langer, maar het is voor het eerst dat dit programma wordt uitgevoerd met deze Duitse partneruniversiteit. Het richt zich op de culturele, economische, educatieve en andere facetten van stedelijke ontwikkeling en de manier waarop steden zich verhouden tot uiteenlopende groepen, zoals inwoners, bedrijven, studenten en toeristen.

Elf nationaliteiten werken samen
In totaal gaan 40 studenten de komende maanden aan de slag om de steden op de kaart te zetten. De samenwerking en uitwisseling vindt plaats op allerlei fronten en in gemengde teams, samengesteld uit Nederlandse, Duitse en exchange-studenten van in totaal elf nationaliteiten. Docenten van beide instellingen verzorgen de begeleiding en de colleges. Dit alles om creatieve communicatie-oplossingen te bedenken die bijdragen aan duurzame vormen van contact tussen steden en hun relatiegroepen.

Kick-off met kennismaking en inhoudelijke sessies
Tijdens de kick-off begin februari was op de eerste dag veel tijd voor kennismaking, inhoudelijke sessies en uitleg van het project. Op de tweede dag kwamen de opdrachtgevers aan de beurt. Een vertegenwoordiger van de stad Herne verzorgde in Diemen een presentatie en besprak met de studenten een aantal mogelijke opdrachten om aan te gaan werken. Daarna werd de Zaanse Schans bezocht waar de directeur van Marketing Zaanstreek een ontvangst had voorbereid en een toelichting gaf op de opdrachten. Met een boottocht over de Zaan werd de kick-off afgesloten.

Vervolg van het project
De komende weken gaan de studententeams aan de slag met het doen van onderzoek en het ontwikkelen van oplossingen. De uitkomsten van hun werk worden medio april gepresenteerd tijdens een tweedaags bezoek aan de universiteit van Duisburg-Essen en excursie aan de stad Herne.

Achtergrond Communicating the City
Het uitwisselingsprogramma Communicating the City is drie jaar geleden ontwikkeld om binnen de opleiding Communicatie een nieuw aanbod te realiseren voor exchange-studenten. Dit semester doen voor het eerst ook Nederlandse studenten mee aan het programma.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.