Den Haag,
20
mei
2020
|
18:16
Europe/Amsterdam

Update corona: versoepeling maatregelen hbo

Coronavirus

Het kabinet heeft dinsdag meer duidelijkheid gegeven over wat er vanaf 15 juni mogelijk wordt in het hbo. Het gaat om versoepelingen en daar zijn we natuurlijk blij mee. We mogen weer beginnen met toetsing en praktijklessen op locatie. Tegelijkertijd blijft een aantal beperkingen gelden.

Dit alles vraagt van ons scherpe keuzes en we blijven daarbij de prioriteiten stellen die we al eerder hebben vastgesteld. Wat betreft het fysieke onderwijs kiezen we ervoor om bepaalde groepen studenten voorrang te geven, zoals afstudeerders en vanaf september ook onze eerstejaars. We gebruiken de fysieke ruimte voor schriftelijke toetsen die (nog) niet online kunnen worden afgenomen, lessen in laboratoria en praktijkvaardigheden. Deze keuzes blijven overeind in ieder geval tot 1 september aanstaande. Dat optellend zijn de mogelijkheden vanaf 15 juni nog steeds beperkt en is het onze taak om zo effectief mogelijk invulling te gaan geven aan wat wel mogelijk is.

Daarbij heeft de 1,5 meter-maatregel grote impact. Want de ruimtes zijn beperkt tot een maximale capaciteit van 20% op locatie. We hebben al in kaart gebracht wat qua inrichting mogelijk is. Collega’s zetten alles op alles om volgende week voor iedere opleiding en locatie de (toets)roosters op orde te krijgen, zodat studenten helderheid krijgen welke toetsen en welk onderwijs mogelijk wordt. Daarnaast moeten we ook rekening houden met beperkingen in het openbaar vervoer. Om te voorkomen dat reizende studenten het openbaar vervoer tijdens de spits belasten, zijn we door de overheid gehouden aan tijdsloten. Om welke tijden het precies gaat maken we zo spoedig mogelijk bekend.

Voor de korte termijn blijven we alles inzetten op het beperken van studievertraging van onze studenten. Dit doen we door prioriteit te geven aan toetsen die alleen fysiek kunnen plaatsvinden, praktijkactiviteiten die stil hebben gelegen en afstuderen. Het onderwijs is hiermee aan de slag, in samenspraak met de ondersteuning. Daar zit tijdsdruk op, ook omdat onze studenten graag willen weten welke toetsen en andere activiteiten wanneer plaatsvinden.

In de week van 25 mei komen we met een nadere uitwerking van planning en proces.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.