06
juli
2022
|
09:53
Europe/Amsterdam

Updates van lectoraat Diversiteitsvraagstukken: nieuwsbrief #6

diversiteitsvraagstukken_studenten

Vlak voordat we de zomerperiode ingaan, laat het lectoraat Diversiteitvraagstukken  via een nieuwsbrief zien waar het de afgelopen periode mee bezig is geweest. Met Samir Achbab als nieuwe senior onderzoeker, die zich in de nieuwsbrief voorstelt, hebben ze een veelheid aan activiteiten ontplooid binnen en buiten onze hogeschool.

Klik hier om gelijk verder te lezen in de nieuwsbrief.

De Community of Practice heeft in 2022 twee indrukwekkende sessies georganiseerd over studeren met een functiebeperking, waarbij Mieke van den Berg het convenant voor Studenten + tekende, en in samenwerking met Echo vindt er op 23 juni een bijeenkomst over racisme en discriminatie plaats.

Ook de Taskforce Diversiteit en Inclusie heeft niet stilgezeten en had eind april een inspiratiedag in Amsterdam. Daarmee heeft het lectoraat een kadertekst  gemaakt voor het CvB en het DO. Daarnaast blijkt de Taskforce nu al heel waardevol te zijn om ervaringen te delen en collegiale feedback te geven op thema’s die raken aan diversiteit en inclusie. 

Verder hielden we ons bezig met een veelheid aan projecten. Een aantal daarvan lichten we toe in de nieuwsbrief: het mentoringsproject S4S, de Inclusivity Pathway Training, stagediscriminatie, het studentonderzoek op de HvA en het docentonderzoek bij Vocal Statements in Utrecht.

Ten slotte organiseren we samen met de HvA op 13 juli het bezoek van minister Dijkgraaf. Wil je daarbij zijn? Dan kun je contact opnemen met Machteld de Jong. 

Lees alles over bovenstaande updates in de nieuwsbrief.

Heb je vragen over de nieuwsbrief of aan het lectoraat Diversiteitvraagstukken? Neem dan contact met ons op.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.