Haarlem,
21
september
2021
|
10:45
Europe/Amsterdam

Van PCM naar InGesprek-cyclus

MicrosoftTeams-image (3)

Het nieuwe studiejaar is begonnen. Normaal gesproken werd het langzamerhand tijd voor IPOP-gesprekken in het kader van PCM, maar nu gaan we InGesprek! 

Eind juni hebben we jou via Iris geïnformeerd over het wijzigen van de PCM-cyclus in InGesprek-cyclus: een andersoortige cyclus waarin het gesprek over (het realiseren van) teamdoelstellingen centraal staat en waarin talentontwikkeling, reflectie en feedback een belangrijke rol spelen. Je geeft de InGesprek-cyclus aan de hand van een aantal principes met je team vorm. 
 
Met deze nieuwe werkwijze ontstaat ruimte voor maatwerk op team- en individueel niveau, want geen team of collega is hetzelfde. Er komt dus geen hogeschoolbrede voorgeschreven werkwijze. Wat voor jouw team en je collega’s een passende invulling van de InGesprek-cyclus is, bepaal je dus – aan de hand van de genoemde principes - met elkaar. Natuurlijk is daarbij de nodige ondersteuning beschikbaar (zie alinea ‘Meer informatie’).  

De afspraken die je met elkaar maakt hou je bij in het InGesprek formulier in HR2day. In onderstaande instructievideo kun je zien hoe het formulier werkt en hoe je deze invult. 

Meer informatie 
Op InGesprek vind je meer informatie over de achtergronden van deze wijziging, de werkwijze en de regelingen die eraan ten grondslag liggen. Ook de online toolkit met inspirerende werkvormen, interessante lectuur, tests en vragenlijsten en trainingen of bijvoorbeeld (externe) teambegeleiding vind je hier. 

Ook kun je meer informatie vinden op Weten & Regelen. Ook kun je terecht bij jouw leidinggevende voor meer informatie.  

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.