Rotterdam,
13
juni
2022
|
13:55
Europe/Amsterdam

Reserveer podcastapparatuur bij het Servicepunt

Wil jij een podcast inzetten binnen het onderwijs? Wil je aan de ‘buitenwereld’ vertellen waar je trots op bent? Of jouw expertise delen aan een specifieke doelgroep, zoals onze studenten? Goed idee! Een podcast is een geweldig middel om jouw doelen te bereiken. En vanaf nu kun je jouw podcast opnemen via speciale podcastapparatuur bij de vestigingen Rotterdam en Diemen.

Bij Hogeschool Inholland maken onze collega’s verschillende podcasts voor studenten, collega’s en het werkveld. Deze podcasts gaan over tal van onderwerpen zoals het werk van onze docenten en hun visie op onderwijs, ervaringen en leermomenten van studenten, de werving van nieuwe collega’s, visie op de toekomst van onze lectoren en meer. Om toekomstige podcastmakers te ondersteunen kun je vanaf deze week podcastapparatuur huren bij de locaties Rotterdam en Diemen via het Servicepunt. Het Servicepunt ondersteunt je technisch bij het installeren van de apparatuur zodat jij meteen je podcast kunt opnemen.

Opnemen? Gebruik de toolkit!
Om goed voorbereid een podcast te kunnen opnemen kun je via Iris een toolkit downloaden. In deze toolkit word je stap voor stap meegenomen in het maken van een podcast. Zorg daarnaast dat je via het softwarecenter (bureaublad) het programma ‘Adobe Audition’ download. In dit programma kun je jouw podcast opnemen en na afloop monteren. Wil je concrete handvatten? Bekijk het leerportaal voor de nieuwe trainingsdata van de podcasttraining met Simone Snaterse en Rudy Nicola. Of stuur een mail naar professionaliseren@inholland.nl voor de mogelijkheden.

Het huren van podcast apparatuur is onderdeel van een pilot. De komende maanden vinden we uit welke behoeften er spelen rondom dit onderwerp. Deel daarom ook je wensen en ervaringen via podcast@inholland.nl. Een overzicht van alle huidige Inholland podcasts kun je bekijken via inholland.nl/podcast.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.