Den Haag,
30
augustus
2021
|
11:50
Europe/Amsterdam

Vanaf vandaag weer naar school zonder 1,5 meter

shutterstock_1789080365

Met de start van het studiejaar deze week gaan per vandaag de nieuwe versoepelde coronamaatregelen in voor het hoger onderwijs. Dit betekent dat alle onderwijsactiviteiten weer gewoon op de hogeschool plaatsvinden. Het onderwijs kan dus plaatsvinden zonder 1,5 meter afstand te houden. We hebben lang uitgekeken naar dit moment waarop je weer ‘normaal’ les krijgt en we elkaar weer vaker in het echt kunnen ontmoeten. 

Maatregelen 
Wel geldt voor iedereen in onze gebouwen een aantal maatregelen: 

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht als je je verplaatst binnen de gebouwen van de hogeschool. 

  • Er geldt een groepsgrootte van maximaal 75 personen per ruimte. 

  • Binnen de hogeschool vragen we iedereen zich te houden aan de looproutes die zijn aangegeven. 

Zelftest 
We nemen onze verantwoordelijkheid om eraan bij te dragen dat het besmettingsniveau laag blijft. Het is niet verplicht, maar kom je naar de hogeschool, dan vragen we je twee keer per week een zelftest te doen. Bij een positieve uitslag van de zelftest blijf je thuis en maak je een afspraak voor een PCR-test bij de GGD. Een zelftest doen is ook verstandig als je gevaccineerd bent.  

Let op: gebruik de zelftest alleen als je géén klachten hebt. Is dat wel het geval? Blijf dan thuis en laat een PCR-test doen bij de GGD. 

Je ontvangt een dezer dagen twee zelftesten van ons, of hebt ze wellicht al ontvangen. Zijn je zelftesten op, dan kun je bij de uitgang of receptie een nieuwe zelftest meenemen voor je volgende bezoek. 

We hopen verder dat je er over nadenkt om je te laten vaccineren. Om het virus te bestrijden is het immers van belang dat zoveel mogelijk mensen dit doen. We realiseren ons dat het voor sommigen spannend kan zijn om met veel mensen samen te komen. Maak dit ook bespreekbaar met je medestudenten en docenten.