Den Haag,
10
juli
2019
|
14:13
Europe/Amsterdam

VAVO Haaglanden trekt in bij Inholland

VAVO Haaglanden verhuist per 26 augustus naar het Bezuidenhout in Den Haag en is vanaf die datum medegebruiker van het pand van Hogeschool Inholland aan de Theresiastraat 8. Vandaag ondertekenden ROC Mondriaan en Hogeschool Inholland de huurovereenkomst met betrekking tot deze verhuizing. VAVO Haaglanden blijft organisatorisch onderdeel van ROC Mondriaan, ook na de verhuizing.

Foto: Pierre Heijnen (voorzitter College van Bestuur ROC Mondriaan) en Marcel Nollen (lid College van Bestuur Hogeschool Inholland) tekenen de huurovereenkomst

Nieuwe naam: VAVO Haaglanden
De Mondriaan School voor VAVO heet sinds kort VAVO Haaglanden. De school verzorgt verkorte mavo–, havo- en vwo-trajecten voor volwassenen. Met de nieuwe naam denkt de school zichtbaarder te zijn richting de doelgroep in stad en regio. Ook de nieuwe locatie speelt daarbij een belangrijke rol door de centrale ligging en de mogelijkheden tot samenwerking met het hbo.
De school heeft een goede reputatie en de slagingspercentages zijn uitstekend. ‘’Onze studenten hebben het dit examenjaar weer heel goed gedaan’, aldus schooldirecteur Rien van Helvert. ‘’Voor zowel het examen mavo, havo als het vwo is het slagingspercentage ruim boven de 80% en dat kan zelfs nog licht stijgen omdat er nog een derde ronde examinering gepland staat.”

Inspirerende omgeving
Voor studenten van VAVO Haaglanden biedt Hogeschool Inholland een inspirerende omgeving. Tijdens hun examenjaar kunnen studenten straks kennis maken met het hoger onderwijs. Bijvoorbeeld door de inzet van hbo-peercoaches (studenten van Hogeschool Inholland) en gastcolleges van docenten van Hogeschool Inholland of gastdocenten uit het bedrijfsleven.

Voordelen
“Het is aantrekkelijk voor de studenten van het vavo om al in een hoger onderwijsomgeving rond te lopen en de sfeer te proeven,” aldus collegelid Marcel Nollen die namens Inholland de overeenkomst ondertekende. ”De studenten komen op hun nieuwe locatie op verschillende plekken in het gebouw studenten van Inholland tegen zoals in het restaurant. Ook de aanwezigheid van het Studiekeuzeadviescentrum maakt het voor studenten van het vavo eenvoudiger om daar eens binnen te stappen voor een studiekeuzegesprek of –workshop, het bezoeken van open dagen of een dagje proefstuderen. Dit maakt de kans op de juiste keuze voor een vervolgstudie groter en maakt succesvol doorstuderen mogelijk.”