Rotterdam,
29
maart
2018
|
16:55
Europe/Amsterdam

VAVO Rijnmond College verhuist naar Inholland Rotterdam

VAVO Rijnmond College verhuist naar Inholland Rotterdam

VAVO Rijnmond College verhuist per 1 augustus 2018 naar de Kop van Zuid in Rotterdam. Vanaf die datum is het VAVO medegebruiker van het pand van Hogeschool Inholland. Op 29 maart ondertekenden René Louwerse, collegelid van het Albeda College, VAVO-rector Liane van der Helm en Inholland-collegelid Marcel Nollen de overeenkomst met betrekking tot de verhuizing. Het VAVO valt bestuurlijk onder het Albeda College en het ROC Zadkine.

Voor studenten van VAVO Rijnmond College biedt Hogeschool Inholland een inspirerende omgeving. Al tijdens hun (voor)examenjaar kunnen studenten straks kennis maken met het hoger onderwijs. Bijvoorbeeld door de inzet van hbo-peercoaches (studenten van Hogeschool Inholland) en gastcolleges van docenten van Hogeschool Inholland of gastdocenten uit het bedrijfsleven.

Verder komen zij op verschillende plekken in het gebouw studenten van Inholland tegen zoals in het restaurant. Ook de aanwezigheid van het Studiekeuzeadviescentrum maakt het voor leerlingen van de VAVO eenvoudiger om daar eens binnen te stappen voor een studiekeuzegesprek of –workshop, het bezoeken van Open Dagen of een dagje meelopen tijdens een proefstudeerdag. Dit maakt de kans op de juiste keuze voor een vervolgstudie groter en maakt succesvol doorstuderen mogelijk.

Via het project ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’ werkt het VAVO Rijnmond College reeds samen met de hogescholen in Rotterdam. Inhuizing in het gebouw van Hogeschool Inholland biedt het VAVO en Hogeschool Inholland kansen om die samenwerking te intensiveren. Het VAVO Rijnmond College heeft gemiddeld 1500 leerlingen van wie er zo’n 300 jaarlijks doorstromen naar het hbo.

Het VAVO Rijnmond College, een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine, is nu nog gevestigd op de Albeda locatie Mathenesserlaan.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.