13
mei
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Veel applicaties verhuisd naar Applicatieportaal

Op 28 februari is het nieuwe Applicatieportaal in gebruik genomen. Applicaties voor studenten en medewerkers zijn in fases overgezet vanuit de Application Catalog en de Weblogin naar het Applicatieportaal. De ‘verhuizing’ is inmiddels voor veel applicaties afgerond. Hieronder nog even samengevat wat het Applicatieportaal is, wat dit voor gevolgen heeft voor jouw manier van werken en/of studeren, welke applicaties je terugvindt in het portaal en waar je terecht kunt voor meer informatie en feedback.   

Wat is het Applicatieportaal en wat wijzigt er hierdoor in mijn werk? 
Met de komst van het nieuwe Applicatieportaal kun je waar en wanneer je maar wilt je favoriete applicaties opstarten, simpelweg via de tegel ‘Applicatieportaal’ onder ‘Mijn apps’ op Iris. De handleiding voor het gebruik van het portaal vind je hier.  

Het Applicatieportaal sluit aan op de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen Inholland. Om gebruik te maken van de applicaties maakt het nu niet meer uit of je werkt of studeert op een eigen device of een device van Inholland. Zo hebben we voor studenten meer applicaties gratis beschikbaar kunnen maken op hun eigen laptop/desktop.

Welke applicaties vind ik terug in het Applicatieportaal?
Als je wilt weten welke applicaties in het nieuwe Applicatieportaal te vinden zijn dan kun je de lijst ‘Overzicht beschikbare applicaties’ raadplegen. In dit bestand zie je waar je een applicatie terugvindt die je nodig hebt. Cloud-applicaties zijn niet meegenomen in de 'verhuizing'.

Let op: we blijven de applicaties in het Applicatieportaal aanvullen, dus houdt het overzicht in de gaten.

Meer weten of hulp nodig? 
Via Iris houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Op Weten & Regelen zorgen we voor actuele informatie.  

We zijn benieuwd naar je ervaringen. Deel via deze link je feedback! 

Nog vragen? Neem contact op met het Servicepunt.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.