13
december
2022
|
13:00
Europe/Amsterdam

Veel meer beleving en positieve sfeer op Open Avond

Andere opleidingspresentaties en nog ‘meer’ Stap in jouw toekomst

Ruim 3.400 bezoekers (online en fysiek) kwamen naar de Open Avond van woensdag 7 december. In totaal is dit een kleine stijging (1,5 procent) ten opzichte van de Open Avond van 15 december vorig jaar en een stijging van 10 procent ten opzichte van de Open Avond van 12 oktober. Net als vorige keer waren aankomende studenten erg positief over de sfeer bij Hogeschool Inholland. De score? 4.2 van de vijf sterren. “Hier zijn aardige, spontane mensen die je aanspreken om jouw vragen te beantwoorden. Het voelt kleinschalig, je bent hier naar ons idee geen nummertje.”

Open Avond 7 december

Studiekiezers hebben ook goed hun weg gevonden naar de online platformen. Vooral het Werken & Leren platform is met ruim 400 bezoekers goed bezocht.

Stap in jouw toekomst
De Open Avond betekende een nieuwe stap voor de implementatie van het concept ‘Stap in jouw toekomst’. Aankomende studenten konden op de locatie terecht bij drie basishubs ‘Studiekeuze? Wij helpen je’, ‘Relaxed studeren? Dat doe je samen’, en ‘Inschrijven, zo doe je dat!’. De eerste hub helpt studiekiezers te ontdekken waar hun interesses liggen en welke opleidingen daarbij passen. De tweede hub gaat over studeren aan het hbo en de begeleiding vanuit de hogeschool. Ook kom je er meer te weten over het studentenleven, overgang naar het hbo, wat het Studentsucces Centrum je te bieden heeft en wat een decaan voor je kan doen. In de laatste hub kunnen studiekiezers terecht met alle vragen over inschrijving.

Andere manier van voorlichting
Meerdere opleidingen hebben tijdens deze Open Avond ook voor een nieuwe manier van voorlichting gekozen. Zo heeft HBO-Rechten een belevingsmarkt georganiseerd, waarbij de bezoekers met open armen werden ontvangen. Volgens de bezoekers een fijne manier om meer over de opleiding te weten te komen. “Ik weet nu goed wat de verschillen zijn met Sociaal Juridische dienstverlening, ik twijfel nog wel tussen deze opleidingen.” Andere opleidingen hebben gekozen voor een korte presentatie met een belevingsmarkt waar wordt ingezoomd op veelgestelde vragen.

Alkmaar
Volle gangen en collegezalen in Alkmaar tijdens de Open Avond. “Wat een knusse sfeer hier!”, zegt Sophie uit 4 havo van het Bonhoeffer College in Castricum. Ze komt een kijkje nemen bij de opleiding Verpleegkunde en als het aan haar ligt komt ze in Alkmaar studeren. “Het is erg persoonlijk en het was meteen al gezellig toen ik buiten aan kwam lopen.” De Alkmaarse bezoekers worden woensdagavond verwend met een oliebol of appelflap uit de oliebollenkraam voor de, voor de gelegenheid mooi verlichte entree van de hogeschool. In de hub ‘Studiekeuze? Wij helpen je’, spelen studiekiezers het competentiespel. Vanuit ‘Relaxed studeren. Dat doe je samen’, is er veel belangstelling voor de rondleiding door buddy’s van het Studentsucces Centrum. En nog een mooi nieuwtje: vorige week is het TikTok-kanaal van Inholland Alkmaar gelanceerd.

Den Haag
Ook de gezellige Theresiastraat in Den Haag kleurde woensdagavond magenta. De locatie was prachtig uitgelicht met spots en studiekiezers en hun ouders kregen een warm welkom zodra zij de speciale magenta ‘Stap in jouw toekomst’ loper opstapten. “We kijken terug op een goede, drukbezochte Open Avond”, laat communicatieadviseur Beau Korporaal van het WIR-team Den Haag weten.  “Er zijn ruim 50 studiekeuzetesten afgenomen op de opleidingsmarkt en de presentaties van de opleidingen zijn goed bezocht. Er was interactie met het publiek en op de opleidingspleinen gingen diverse promostudenten en docenten actief in gesprek met studiekiezers en hun ouders. Op naar 4 februari!”

Haarlem
Volle zalen bij de opleidingspresentaties en veel gesprekken met studenten en docenten in de vleugels bij de opleidingen in Haarlem tijdens de Open Avond. Het bruiste van energie. Een workshop bij Informatica, proefles van Sportkunde op het Centre Court, rondleidingen door het Skillslab van MBRT waar praktijklessen gegeven worden. De studiekiezers konden echt beleven hoe het is om bij ons te studeren. “Ik kwam vanavond langs om te oriënteren wat ik na mijn mbo-opleiding kan gaan doen. Door te praten met studenten van verschillende opleidingen over hun projecten en stages heb ik nu echt een beter beeld gekregen." Een andere bezoeker gaf aan dat ze de sfeer op de locatie heel fijn vond. “Het ziet er mooi uit met een koffiebar in het midden van de school met allemaal gezellige zitjes en zelfs een open haard. Het voelt als een soort huiskamer. Ik zie mezelf hier wel studeren.”

Rotterdam/Dordrecht
Ook in Rotterdam en Dordrecht hadden opleidingen een mooi programma klaarstaan. HBO-Rechten en de Pabo hadden een mooie belevingsmarkt neergezet waar de de studiekiezers in gesprek konden met studenten en docenten. Integrale Veiligheidskunde en Creative Business gaven workshops, zodat de bezoekers de opleiding echt konden beleven. De bezoekers waren erg positief over de opleidingen en gaven aan dat ze overal een warm welkom kregen en alle vragen werden beantwoord. Op de begane grond en eerste etage was algemene informatie te vinden voor de studiekiezers en hun ouders/verzorgers. Daarnaast konden studiekiezers hier een studiekeuzetest doen of meer informatie krijgen over het Studentsucces Centrum en het decanaat. Daarnaast stonden er studenten van Social Work die zelfgemaakte koeken verkochtten voor het goede doel. De opbrengst? Meer dan 300 euro voor het ontbijtproject van de organisatie Yess!

Amsterdam 
In het OZW-gebouw in Amsterdam viel op dat bijna alle bezoekers bij binnenkomst direct de lift naar boven namen, richting de opleidingspresentaties. Bij de informatiehubs werd het juist de tweede helft van de avond drukker. Dat is dus een omgekeerde beweging: bij voorgaande Open Dagen trokken ze eerst naar de opleidingenmarkt en gingen ze van daaruit naar de presentaties.

De Life Sciences hadden voor een nieuwe voorlichtingsvorm gekozen: docenten en studenten  in witte laboratoriumjassen betrokken belangstellenden bij proefjes en experimenten. Een mooie beleving voor havist Nienke van der Slot: “De Open Avond is bijna afgelopen en ik ben hier al vanaf de eerste presentatie. Ik loop de hele tijd rondjes, het is zo gaaf. Ik ben niet meer weg te slaan! En fijn dat je in het eerste jaar de kans krijgt om kennis te maken met de drie opleidingen in de Life Sciences.  Ik kreeg vandaag ook een goede indruk van het verschil tussen deze laboratoriumopleidingen.”

Diemen
In Diemen was het heel druk. Bezoekers waren vooral erg te spreken over de ontspannen sfeer. De opleiding Leisure & Events Management trok zoals altijd een grote hoeveelheid bezoekers. Bij de Ad Facilitair Event Management was het effect van de kwalificatie ‘Topopleiding’ in de studiekeuzegids duidelijk merkbaar: ook daar was erg veel belangstelling voor de presentaties.

Ter gelegenheid van de lancering van het eigen LinkedIn-kanaal van Inholland Amsterdam/Diemen konden belangstellenden bij de hubs in Amsterdam en Diemen een gratis portretfoto laten maken; daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Delft
In Delft stonden studenten en docenten klaar om studiekiezers mee te nemen in de wereld van luchtvaarttechnologie, voeding, tuinbouw, natuur, milieu en dieren. In de pop-up supermarkt kwamen bezoekers meer te weten over voeding en de marketingstrategieën achter de verkoop van voedingsproducten. In het API-gebouw kon je ervaren hoe het is om een zelf een vliegtuig te besturen door in de simulator plaats te stappen. Maar boven alles spatte de persoonlijke benadering en sfeer er volgens de bezoekers vanaf. “Het is fijn om studenten te kunnen spreken over de opleiding en van ze te horen wat ze er leuk aan vinden. Ik wist wel dat ik iets wilde met natuur of dieren, maar nu heb ik een veel beter beeld van wat er mogelijk is. Het voelt als een kleine school met veel persoonlijke aandacht, dat lijkt me fijn” vertelt een scholier uit havo 5. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.