Haarlem,
19
oktober
2017
|
14:45
Europe/Amsterdam

Veel nieuws onder de zon op de vakantiebeurs in Haarlem

"Bedenk een innovatieve en nieuwe vakantie", luidde de opdracht van reisorganisatie TUI. Dat was koren op de molen van tweedejaarsstudenten Tourism Management (voorheen HTRO). Zes weken lang dompelden ze zich onder in het maken van een moodboard, website en het bedenken van nieuwe of toepassen van al bestaande concepten op de reisbranche. Met als resultaat: een bonte verzameling aan creatieve concepten tijdens de vakantiebeurs van Inholland Haarlem.

 

Woensdag 18 oktober presenteerden de twaalf groepen hun concept in de centrale hal . Naast vele geïnteresseerden kwamen ook twee afgevaardigden vanuit TUI bij ze langs. Teamleider Rick van Dorssen van de opleiding loopt trots rond. “Fantastisch toch dat onze studenten dit in zo’n korte tijd kunnen neerzetten.”

Klederdracht, lokale lekkernijen, luxe treinfauteuils en filmpjes, de studenten hebben alles uit de kast gehaald om de bezoeker te verleiden voor hun reis of concept. De keuze is divers. Van educatieve zevendaagse bierreizen tot een tinderapp waarmee je je ideale reisgenoot ontmoet en van een actieve Expeditie Robinson-reis, inclusief opdrachten en competitie, tot een geschiedenisvakantie samen met soldaat Tim.

Peter en Bianca van TUI gaan bij elke stand langs. “We mogen vandaag de groepen beoordelen. Wat is dat leuk om te doen, en wat hebben de studenten er een werk van gemaakt! We zijn verrast door de originaliteit en innovatieve ideeën. We moeten de plannen nog even goed bekijken maar het zou zomaar kunnen zijn dat we met een van deze concepten of delen hiervan verder gaan binnen TUI. In dat geval benaderen we ook weer studenten om de plannen verder uit te werken en te implementeren.” Bianca vult haar collega nog aan: “Dit is voor ons ook een manier om alvast te kijken welke studenten er bovenuit steken. Met hen gaan we graag in zee als ze eenmaal zijn afgestudeerd.”

Rick van Dorssen, Teamleider Tourism Management (HTRO)
Fantastisch dat onze studenten dit in zo’n korte tijd kunnen neerzetten.
Rick van Dorssen, Teamleider Tourism Management (HTRO)

Leren van elkaar
Ook docente Miranda van Dam is tevreden over de vakantiebeurs. “Het mooie van deze opzet is dat studenten ook bij elkaar langsgaan en zo van elkaar kunnen leren.” Het is aan Miranda om, net voor het opruimen, de publieksprijzen uit te reiken. “Op de derde plek is geëindigd de tinderapp om je reisgenoot te vinden. De tweede prijs gaat naar de geschiedenisreis met soldaat Tim. En het publiek heeft de treinreis voor senioren naar Spanje, met luxe stoelen en vol Spaans vertier aan boord, als beste beoordeeld. Gefeliciteerd allemaal!” Zelf moet ze de concepten ook nog beoordelen, maar dan voor een cijfer.” Lastig hoor. Sommigen weten van een mager idee een prachtige presentatie te maken terwijl anderen juist minder overtuigend overkomen op de vakantiebeurs terwijl hun plan werkelijk top is.”

Toeristen trekken
De stands zijn koud opgeruimd of de volgende groep studenten komt de centrale hal binnen om een nieuwe beurs op te bouwen. Eerstejaarsstudenten deze keer, ook van Tourism Management. Hun opdracht was om de komende vijf jaar twintig procent meer toeristen naar een land te trekken. India, Suriname, Zwitserland, Cuba… in korte tijd trekken diverse exotische en avontuurlijke landen aan de bezoekers voorbij. Of ze de vakantiebeurs van de tweedejaarsstudenten ook hebben bezocht? “Ik wilde wel maar er moest vanmorgen nog zó veel gebeuren voor onze eigen stand dat we er niet aan toe zijn gekomen…”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.