Vega-banqueting is de volgende duurzame stap!

Vanaf dit schooljaar zullen de hapjes bij alle borrels, lunches, diplomeringen, open dagen, kennismakingsdagen, jaaropeningen en andere evenementen vegetarisch zijn. Op deze manier neemt Inholland de volgende stap naar een duurzamere organisatie en wereld.
Het reduceren van vleesproducten levert een grote milieuwinst op, met name door het verminderen van de CO2-uitstoot en waterverbruik die voor de productie nodig zijn. Voor de productie van een kilo vlees is gemiddeld 10.000 liter water nodig en geeft dit 15 kilo CO2-uitstoot.
Voor het produceren van 1 kilo groente, fruit en brood is zo’n 2.300 liter water nodig en is er ongeveer 0,75 CO2 uitstoot.
In september gaat de nieuwe bestelsite live (alle bestellers met toegang tot de bestelsite worden daar nog verder over geïnformeerd). Het assortiment bestaat vanaf dat moment uit vele vegetarische en veganistische producten. Voor degenen die echt niet zonder vlees kunnen, blijft het mogelijk om ook vlees te bestellen.
De restaurants – daar waar iedereen zelf iets kan kopen - worden niet vegetarisch maar stimuleren wel de keuze door het aanbieden van minder vleesproducten en meer plantaardige producten (of een combi hiervan).
Met deze stap neemt Inholland een standpunt in over vleesproducten in relatie tot duurzaamheid, reduceren we onze footprint en kunnen we bij onze bijeenkomsten onze duurzaamheidsambitie uitdragen én gebruiken als gespreksonderwerp.