Haarlem,
24
mei
2018
|
15:04
Europe/Amsterdam

Veiliger en duurzamer werken met Inholland-papier

kliko

Deze week gaat de nieuwe wet AVG (bescherming persoonsgegevens) van kracht. Ook voor ons papier-afval heeft dit gevolgen. Om de bescherming van informatie te borgen, is Inholland-breed besloten om álle papier als 'vertrouwelijk' te zien. Hierdoor hoeven we niet zelf meer te besluiten of iets wel of niet vertrouwelijk is en in welk type afval-/papierbak oud papier gedeponeerd moet worden.

Er is straks daarom nog maar één type afgesloten papiercontainer, op centrale plaatsen in ons pand. Alle grote en kleine papierbakken in kantoren, lokalen en andere plaatsen worden verwijderd (immers; hier kan vertrouwelijke informatie nu nog voor iedereen zichtbaar liggen). In de afgesloten containers kan door de smalle opening geen karton. Je kunt je kartonafval (lege dozen etc.) naast de papiercontainer plaatsen, waar het apart opgehaald wordt.

De nieuwe afgesloten containers worden deze week op de locaties Den Haag, Diemen, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam geplaatst en de oude verwijderd. De locaties Alkmaar en Delft hebben deze manier van papierinzameling al eerder doorgevoerd, Amstelveen wordt buiten beschouwing gelaten gezien de verhuizing naar Diemen en de locaties Naaldwijkstraat en OZW worden door de verhuurders voorzien van inzamelmiddelen.

Het invoeren van de afgesloten papiercontainers is een eerste stap in het verder verduurzamen van onze afvalstromen. In de loop van 2018 zullen nog centrale afvalstations ingericht gaan worden, met minder afvalzakken en inzamelbewegingen tot gevolg. Ook plastic zal dan apart ingezameld worden.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het Servicepunt van je locatie.

Reacties 1 - 3 (3)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
don ropes
25
May
2018
Omgaan met papier is een ding. Maar hoe gaan we om met data van onderzoek? Want er is heel veel. Niet alleen van lectoraten maar ook van onze studenten.
Roos Kooren
01
June
2018
Beste Don, bedankt voor je reactie en vraag. De functionaris gegevensbescherming van Inholland heeft al contacten met enkele lectoraten hierover en zal dit verder uitwerken. Het heeft dus al de aandacht van hen!

Marga Duin
25
May
2018
Beste mensen, beginnen we niet een tikje door te slaan? Er is geen enkele garantie dat dit voorkomt dat vertrouwelijke informatie niet voor anderen zichtbaar is (iedereen heef een lade, tas, etc. waardoor er andere 'verzamelplaatsen'ontstaan. Het grijze circuit?
Roos Kooren
01
June
2018
Beste Marga, bedankt voor je reactie. We begrijpen je opmerking, er is inderdaad geen garantie dat we alles kunnen ondervangen. De nieuwe werkwijze m.b.t. papierafval is een stap om het risico te verkleinen, we kunnen helaas niet alle schaduwarchieven of andere vormen van opslag van papier opheffen. Het is aan ons allen om bewust te worden van de risico's en sommige werkwijzen of opslagvormen te veranderen. En laten we niet vergeten... de nieuwe bakken maken onze organisatie ook weer een stukje duurzamer!
Theo
25
May
2018
Met het oog op de AVG en het terugdringen van de afvalstromen, is het veel efficiënter en duurzamer om alle printers te verwijderen. Hebben we ook geen papiercontainers meer nodig.
Roos Kooren
01
June
2018
Beste Theo, bedankt voor je reactie. Helaas zijn we (nog) geen papierloze organisatie maar ik daag je graag uit om het papierloze werken te omarmen en je collega's ook te enthousiasmeren. Wie weet, kunnen we aan het einde van de contractduur van de printers, concluderen dat we geen nieuwe nodig hebben. Dat zou mooi zijn!