26
april
2022
|
11:14
Europe/Amsterdam

Vergeet niet jouw thuiswerkdagen en reiskosten te registreren in HR2Day

Begin april hebben we je geïnformeerd over de nieuwe vervoers- en thuiswerkregeling. De nieuwe regeling ondersteunt en faciliteert flexibele reis- en werkpatronen. In de  infografiek vind je overzichtelijk wat deze regeling voor jou betekent. Registreer je thuiswerkdagen en je woon-werkreizen met eigen vervoer voor de maandelijkse sluiting van HR2day, zodat je de vergoeding bij je volgende salaris ontvangt.

Je vindt de sluitingsdata op Weten & Regelen. Als je je voor 10 mei registreert ontvang je de vergoeding voor april in de maand mei bij je salaris. Met de nieuwe regeling ontvang je de thuiswerkvergoeding en vergoeding voor woon-werkverkeer dus achteraf, op basis van je werkelijke werk- en reispatroon. Bij je salaris van april zul je op je salarisstrook de thuiswerkvergoeding daarom missen. 

Lees alles over de thuiswerk- en reiskostenregeling in dit handige overzicht.

Registreren in HR2Day
We vragen jou om in HR2day je thuiswerkdagen en je woon-werkreizen met eigen vervoer te registreren. Het registreren van je thuiswerkdagen doe je op maandbasis: enkel het totaal aantal thuiswerkdagen per maand leg je vast. Ga hiervoor in HR2day naar ‘Wijziging doorgeven’ en kies achtereenvolgens voor ‘Vergoedingen’ en ‘Thuiswerkvergoeding’. Op basis van de registratie ontvang je vergoeding.

Voor je reiskosten geldt ook dat je gemaakte ritten maandelijks registreert. Op basis hiervan ontvang je de vergoeding. Enkel het totaal aantal ritten met eigen vervoer leg je vast. Anders dan nu, hoef je dat vanaf 1 april dus niet meer op dagelijkse basis te doen. Dat scheelt een hoop tijd. Voor het registreren van je woon-werkverkeer met eigen vervoer ga je in HR2day naar ‘Wijziging doorgeven’ en kies je achtereenvolgens voor ‘Vergoedingen’ en ‘Registratie woon-werkverkeer’. De vergoeding voor dienstreizen blijft ongewijzigd (€ 0,19 per km en per reis te declareren).

Salderingsregeling reiskosten
Registreer je reizen ook als je hiervoor niet direct de vergoeding van € 0,10 krijgt. Alle kilometers woon-werkverkeer met eigen vervoer kunnen namelijk worden meegenomen voor de salderingsregeling. Deze regeling levert je aan het einde van het jaar een financieel voordeel op. Voor deelname aan de salderingsregeling dien je eenmalig, voor 1 november in een jaar, een aanvraag in via HR2day.

 

Boilerplate

Heb jij een vraag? 
Je kunt altijd contact opnemen met het Service Center HRM. Op Weten & Regelen vind je ook meer informatie over reiskosten, thuiswerken, saldering en fietsregeling