Haarlem,
06
september
2021
|
09:47
Europe/Amsterdam

Verlenging tijdelijke regeling reiskostenvergoeding woon-werk

En meer informatie over de internetvergoeding

Autorijden_medium

Als gevolg van de coronamaatregelen werken we (vrijwel) volledig vanuit huis. Ons reisgedrag is hierdoor veranderd. Daarom geldt er sinds 1 september 2020 een andere regeling voor woon-werkverkeer met eigen vervoer. Ook ontvang je nu maandelijks een internetvergoeding. Over de coronamaatregelen vanuit de overheid in het najaar bestaat nog een hoop onzekerheid. Ook is inmiddels gebleken dat voor veel collega’s het goed mogelijk is om gedeeltelijk thuis te werken. Hoe ons reispatroon er straks uitziet, weten we daarom nog niet precies. Om je ook in het nieuwe studiejaar goed te blijven faciliteren, hebben we het volgende afgesproken.

Vergoeding woon-werkverkeer 
We verlengen de tijdelijke regeling voor woon-werkverkeer met eigen vervoer tot 1 januari 2022. Dit betekent dat je voor woon-werkverkeer met eigen vervoer geen vaste reiskostenvergoeding ontvangt. Kilometers die je met eigen vervoer maakt van je woning naar de Inholland-locatie vergoeden we met € 0,10 per kilometer. Dit geldt ook als je binnen een straal van 10 kilometer van het werk woont.

Lees meer over hoe je kosten kunt declareren via Weten & Regelen.

Salderen
De salderingsregeling Eigen Vervoer blijft in 2021 van toepassing. Reis je met eigen vervoer van je woning naar de Inholland-locatie, dan levert ‘saldering’ een belastingvoordeel op. We passen de regeling toe over de kilometers die je daadwerkelijk met eigen vervoer hebt gemaakt. Voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021 gaan we uit van de goedgekeurde declaraties woon-werkverkeer.

De aanvraag om te salderen, moet je voor 1 november 2021 indienen. Je hebt daarbij twee keuzes:

  • Je kunt elk jaar opnieuw de keuze maken om te salderen.
  • Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig de salderingsregeling aan te vragen en deze automatisch door te laten lopen. Om de regeling stop te zetten, dien je dan een mutatie in.

Vraag je de toepassing van de salderingsregeling tijdig aan, dan worden bij de salarisbetaling van december alle dan bekende declaraties meegenomen. Omdat het reizen over de laatste weken van het jaar niet bekend is, wordt het aantal gedeclareerde kilometers over de periode september-december vermenigvuldigd met 4/3.

Meer informatie over de salderingsregeling en de voorwaarden vind je via Weten & Regelen.

Internetvergoeding
Als collega van Hogeschool Inholland blijf je tot 1 januari 2022 een internetvergoeding ontvangen. De vergoeding bedraagt € 35,- netto per maand, naar rato van je dienstverband. De vergoeding geldt voor iedereen met een dienstverband bij Hogeschool Inholland én voor alle ASA-collega’s die minimaal 12 uur per week werkzaam zijn bij Inholland.

Vragen?
Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen? Mail dan met het Service Center HRM via servicecenter.hrm@inholland.nl of bel naar 023 522 31 23 (
maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.