Haarlem,
08
september
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vernieuwde nieuwsomgeving op inholland.nl

Screenshot nieuwe nieuwsomgeving

Met nieuws.inholland.nl heeft Hogeschool Inholland vanaf vandaag een nieuwe interactieve en visueel aantrekkelijke nieuwsomgeving, die onderdeel uitmaakt van de website. De nieuwe portal maakt het mogelijk nieuws efficiënter en effectiever te delen op diverse kanalen. Ook kunnen medewerkers van diverse Inholland-locaties zelf nieuws toevoegen. “Door nieuws deelbaar te maken sluiten we goed aan op wat er in de buitenwereld gebeurt.”

“Het is in deze tijd niet alleen belangrijk dat een nieuwsomgeving inhoudelijk goed is, maar vooral ook interactief en deelbaar”, zegt Daan Stet, eindredacteur van nieuws.inholland.nl. “Deze omgeving voldoet aan die eisen.”

Mooie plek om te halen en te delen
“Niet alleen voor collega’s en (aankomende) studenten, maar ook voor relaties en de pers is deze nieuwsomgeving een mooie manier om nieuws te halen en te delen”, verduidelijkt Stet. “Journalisten blijven niet alleen op de hoogte van ons laatste nieuws, maar hebben een visueel aantrekkelijk nieuwsoverzicht waar ze onze eigen afbeeldingen direct kunnen downloaden om te gebruiken voor hun medium. Dit vergroot mede onze eigen kansen voor extra exposure.”

Daan Stet, eindredacteur nieuws.inholland.nl
“Je kunt berichten en foto's  bekijken, deze direct delen en erop reageren. Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar voor onze redactie is het een belangrijke en langgekoesterde wens die vervuld wordt.” 
Daan Stet, eindredacteur nieuws.inholland.nl

Zo is een van de bijzondere kenmerken van deze omgeving is dat per bericht een contactpersoon kan worden toegevoegd. “Bij nieuws over een bepaald project kunnen we foto, naam en contactgegevens met één klik naast het bericht tonen, dit maakt het bijvoorbeeld een journalist makkelijk om contact te zoeken indien het desbetreffende verhaal zijn nieuwsgierigheid wekt.”

In de media
Een andere belangrijk onderdeel is de rubriek ‘In de Media’, waar links geplaatst kunnen worden naar verhalen en video’s die in dagbladen, kranten, online media of op televisie zijn verschenen. Ook bestaat de mogelijkheid om een zogeheten ‘expertpagina’ toe te voegen, waar bijvoorbeeld journalisten op zoek kunnen naar bronnen voor hun verhalen, zoals lectoren, docent-onderzoekers of andere professionals van Inholland. Uiteraard staan op nieuws.inholland.nl ook de contactgegevens van de persvoorlichter en de redactie.

Efficiency
Een ander positief gevolg van de invoering van de nieuwe nieuwsomgeving is dat de redactie veel sneller kan schakelen. “Voorheen waren we vanwege technische redenen gedwongen berichten dubbel te plaatsen voor in- en extern, en moesten we bovendien erg veel handelingen verrichten om ons nieuws online te krijgen. Dit nieuwskanaal werkt snel, is beter toegankelijk vanuit huis, of van waar dan ook, en werkt voor ons redactieteam heel prettig. Een fijne efficiënte manier van werken!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.