Den Haag,
07
maart
2019
|
11:37
Europe/Amsterdam

Visitatiepanel positief over koers Inholland

Studenten

Het externe visitatiepanel dat de midterm review (onze tussentijdse evaluatie van het Instellingsplan 2016-2022) heeft beoordeeld, is in haar eindrapport positief over de ontwikkelingen bij Inholland. Het panel gaf met name complimenten over de sterke vooruitgang van Inholland, de verbinding tussen onderwijs en onderzoek, en onze aanpak ‘persoonlijk en dichtbij’. Wel noemt het panel in zijn aanbevelingen nog een paar verbeterpunten zoals het studiesucces en het verder professionaliseren van de onderwijsteams.

“Het gaat goed met Inholland”, concludeerde panelvoorzitter Wilma de Koning-Martens (Radboud Universiteit) in november 2018 bij de eindpresentatie van de visitatie, naar aanleiding van de midterm review. “Laat het verleden nu los en zet de ingezette lijn met overtuiging voort”, was de belangrijkste aanbeveling. Die stijgende lijn is al langere tijd zichtbaar en wordt nu ook door het externe panel bevestigd in de eindrapportage. Zo benoemt het panel bijvoorbeeld dat we goed slagen in het verbinden van ons onderzoek met het onderwijs en de beleving van persoonlijk en dichtbij. Het professionaliseringsaanbod van medewerkers noemt het panel versterkt en goed op orde. “Inholland zou er goed aan doen om de onderwijsvisie verder door te ontwikkelen en de profilerende thema’s kracht bij te zetten”, aldus het visitatiepanel.

Inholland sterk met herinschrijvers en persoonlijke aanpak
Studiesucces blijft een taai thema. “In de benchmark met vergelijkbare G5-hogescholen blijft Inholland achter in studiesucces, maar zien we veel verbetering”, constateert het panel. De unieke ervaring en expertise die Inholland heeft met de vele tweedekansers, helpen de kans op studiesucces de komende jaren te verhogen, betoogt het panel.

Ten slotte adviseert het panel om het herwonnen zelfvertrouwen te versterken door minder bescheiden te zijn. Onze aanpak, persoonlijk en dichtbij, is sterk geworteld bij onze studenten en in de organisatie. Dat moeten we vasthouden. Onze profilerende thema’s ‘Duurzame, gezonde en creatieve samenleving’ vond het panel nog niet voldoende verankerd. Deze thema’s moeten herkenbaar zijn in alle onderdelen van de hogeschool en verder worden verdiept en doorgevoerd.

Onafhankelijke visitatie
Het visitatiepanel bestond naast voorzitter de Koning-Martens uit Pim Breebaart, Karel van Rosmalen en Merel Leijse (studentlid) en werd ondersteund door Rob van der Made van Hobeon. Het College van Bestuur en de Raad van Toezicht hebben hen, als sluitstuk van de midterm review die in 2018 is uitgevoerd op het Instellingsplan 2016-2022 ‘Durf te leren’, gevraagd feedback te geven op onze vorderingen. Bovendien werd het panel gevraagd aanbevelingen te doen ter verdere verbetering in algemene zin, en voor het geval de hogeschool zou besluiten op te gaan voor de Instellingstoets Kwaliteitszorg.

De midterm review, of zelfevaluatie, van Inholland vind je hier.

Het hele rapport van het visitatiepanel kun je hier vinden.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.