Den Haag/Rotterdam,
26
november
2021
|
10:21
Europe/Amsterdam

‘Wat er ook beslist wordt, het bieden van het best denkbare onderwijs staat voorop’

Bart Combee over het hoger onderwijs en de aanstaande persconferentie

download

Met weer een persconferentie voor de deur, deelt Bart Combee vanuit zijn werkkamer zijn gedachten over de huidige situatie met betrekking tot het hoger onderwijs. “Spannend wat daar gezegd gaat worden over het onderwijs. Ik weet niet wat de politiek gaat beslissen. Wat bij ons in ieder geval vooropstaat is het bieden van het best denkbare onderwijs.”

Bart doelt onder andere op de plannen die bij de overheid liggen voor de invoering van een CTB, een coronatoegangsbewijs. Wat hem betreft is het voorstel dat er nu ligt is onmogelijk uitvoerbaar. “Het is schadelijk voor zowel onze studenten alsook onze docenten. Het onderwijs van Hogeschool Inholland staat voor inclusie, we willen dat ons onderwijs voor iedereen gelijk toegankelijk is.”

Verder toont Bart uiteraard begrip voor de verschillende meningen met betrekking tot corona en hoe we daar mee omgaan. “Binnen een inclusieve hogeschool horen ook verschillende meningen. Dat mag, en zeker bij dergelijke complexe vraagstukken. Ik hoop in ieder geval dat iedereen wil luisteren naar elkaar, dat wel elkaar proberen te begrijpen en accepteren dat we van mening mogen verschillen.”

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Bastiaan
30
November
2021
Een stevig signaal voor inclusie en gelijkheid. Belangrijk dat het CVB opkomt voor toegankelijk onderwijs, dank daarvoor! Gelukkig kunnen we nog wijs en verantwoordelijk zijn binnen Inholland en rekening houden met elkaar door zelftesten die worden aangeboden en door bij twijfel thuis te blijven. Het zou zeer ernstig zijn als we elkaar daar niet mee vertrouwen en al helemaal als we gezonde studenten toegang tot onderwijs zouden ontzeggen. Hopelijk worden verdere beperkingen ons bespaard!
Mark Elsinga
26
November
2021
Afgelopen maandag zat ik met 33 studenten in een pc-lokaal in Diemen. Studenten maakten gebruik van SPSS bij Kwantitatief onderzoek.
Studenten hebben vragen en dan ga je ze helpen door naast ze te gaan zitten. Ik zeg wat, student zegt wat. Dat allemaal op 30-40 cm van elkaar.
Nu heb ik net Corona achter de rug (ondanks twee vaccinaties) dus mij kan weinig gebeuren.
Maar je zal toch een collega-docent zijn, middelbare leeftijd, twee vaccinaties maar nog niet besmet geraakt afgelopen periode.
Je zou toch een student zijn, thuiswonend, met wellicht een kwetsbare gezondheid of gezinsleden met een kwetsbare gezondheid.
Het is dan wel heel makkelijk om te roepen dat het voorstel dat er nu ligt onmogelijk uitvoerbaar is en dat het schadelijk voor zowel onze studenten alsook onze docenten zou zijn als we niet voor inclusie zouden kiezen.
e. Levi
27
November
2021
Risico's (fininciele, gezondheid etc) horen bij het leven. Het is aan ieder zelf in te schatten hoe groot een kans is op de 'adverse outcome' bij gelopen risico. Wel zou ik pleiten voor meer flexibiliteit voor studenten en docenten bij keuze online en/of offline onderwijs te bieden en te volgen. Gelukkig zijn de technische voorzieningen voor deze keuzes bij de hogeschool volop aanwezig!!! Inclusiviteit op en top!