07
februari
2023
|
14:59
Europe/Amsterdam

We R International projectweek

Geschreven door Marit Ernest, klas 1E van Creative Business

We R International (2)

Afgelopen week vond de We R International projectweek plaats, georganiseerd door studenten van de minor 'Event Experience' in opdracht van Nienke Eijsink, coördinator internationalisering CB Rotterdam in kader van internationalisering. Deze projectweek was speciaal voor eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Creative Business. De studenten waren ingedeeld in vijf focustracks: AV, Design, Marketing en branding, Podcast en Evenementen. De studenten creëerden producten vanuit de gekozen focustracks. De ontworpen producten werden getoond in een expositie georganiseerd door het focustrack Evenementen, al deze creaties hadden te maken met internationalisatie en Rotterdam.  

Met een kick-off van meer dan 60 studenten begon de week goed. De participerende studenten zijn waanzinnig enthousiast over een week geen verslagen schrijven, en gewoon lekker aan de slag gaan.  

We R International 2

Naast creatie vonden er ook verschillende fieldtrips en masterclasses plaats, deze hadden te maken met het Creative Business werkveld. Zo waren er masterclasses over onder andere podcasts, marketing en televisie. Verschillende fieldtrips vonden plaats bij onder andere het Luxor theater, Rotterdam Rijnmond en XYZ-marketing agency. Hiernaast was informatie aanwezig over stage en minors. (Oud-)studenten gaven presentaties over hun eigen ervaringen, bijvoorbeeld over een minor in het buitenland, hierbij werden ook verschillende handige tips gegeven. Het experiment van zelf een week lang een onderwerp kiezen, en je inschrijven voor masterclasses is geslaagd. De projectweek werd afgesloten met een eindexpositie en een gezellige borrel.