Haarlem,
06
november
2020
|
08:16
Europe/Amsterdam

Webinar COIL-courses in kader Week van de internationale student

VE nr3

Tijdens de Week van de internationale student 2020 van Nuffic organiseert de afdeling Onderwijsbeleid van Inholland maandag 16 november een webinar over COIL-courses (collaborative online international learning). 

De Week van de Internationale Student 2020 vindt plaats in een wereld waarin op reis gaan ineens niet meer vanzelfsprekend is. Nieuwe culturen ontdekken en internationale ervaring opdoen is een stuk moeilijker geworden. Terwijl dat juist nu zo waardevol blijkt.In korte online sessies delen Nuffic-experts en collega’s uit het onderwijs hun inzichten en geven ze praktische tips over onderwerpen als: virtuele mobiliteit, internationalisation at home en Sustainable Development Goals. Je kunt je aanmelden via de website.

Over COIL-courses
Met het webinar over COIL-courses sluit ook Hogeschool Inholland aan bij het thema van deze week. Deze cursussen bieden studenten immers de mogelijkheid om ondanks de coronabeperkingen toch een internationale ervaring op te doen. Ook vormen COIL-courses een uitstekend middel om ‘internationalisation at home’ vorm te geven. Zij kunnen het onderwijs verrijken en internationalisering toegankelijk maken voor een grote groep studenten.

Tijdens het webinar krijg je handvatten hoe je COIL-courses kunt organiseren en inbedden in het onderwijs.

Het webinar vindt plaats via MS Teams op 16 november van 10.00 tot 12.00 uur en is bedoeld voor docenten, leden van commissies, coördinatoren internationalisering, beleidsadviseurs en leidinggevenden. De voertaal van het webinar is Nederlands en Engels. Met jouw deelname aan het webinar geef je toestemming om de plenaire gedeeltes op te nemen.

 Meld je hier uiterlijk 11 november aan voor het COIL-webinar. Deelnemers ontvangen na 11 november de link voor MS Teams.

 

 

Programma

9.50Digitale inloop

10.00

Introductie sprekers en introductie van het thema door Petra Hogendoorn

10.05

Key note spreker: Eva Haug (Hogeschool van Amsterdam): Wat is COIL en hoe kun je COIL courses als beginnende hogeschool organiseren?

10.30

Good practice: COIL course Business Studies, afstudeerrichting Marketing. Spreker: Marlies Springorum, docente en coördinator van de AR Marketing, Alkmaar en Julio Jiménez Martínez, docent en coördinator Marketing, University of Zaragoza.

11.00

Good practice: COIL course ‘FinTech’, afstudeerrichting Banking & Insurance van de opleiding Business Studies. Spreker: Rob van Wordragen, docent Finance, Den Haag en Elizabeth Frank, docente en coördinator, University CEU San Pablo Madrid.

11.30

Gelegenheid om vragen te stellen en te sparren met docenten, internationale COIL partners en studenten in twee break out rooms.

11.50 – 12.00

Samen afsluiten